Pe ce risipesc ungurii banii. Pisici salvate de pompieri, oameni salvați din ghearele pisicilor

10 Aug. 2023, 17:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Aug. 2023, 17:50 // Actual //  Lupu Eduard

Pe ce risipesc ungurii banii. Circa 140 de pisici au fost salvate de pompierii din Ungaria, în timp ce unii oameni au avut nevoie să fie salvați de consecințele acțiunilor pisicilor. Pompierii salvează și pisicile, dar uneori și locuitorii trebuie să fie salvați de ele. Animalele de companie au provocat de multe ori incendii în locuinţe, dar au îngrozit și o familie cu comportamentul lor, scrie Magyar Nemzet.

În acest an, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ungaria a salvat 139 de pisici, a relatat instituţia pe pagina sa de socializare, care a împărtăşit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pisicilor, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 8 august, câteva întâmplări în care pompierii au fost alertaţi de locuitori pentru a salva câte o pisică.

În județele Baranya și Pesta, de exemplu, pisicile care încercau să se împrietenească cu sobele au creat probleme. În trei cazuri au pornit plita cu inducţie, provocând astfel incendii, deoarece obiectele din apropiere au luat foc.

Pe ce risipesc ungurii banii: pisicile agresive

În județul Jász-Nagykun-Szolnok, pompierii au fost alertați din cauza unei pisici agresive care a înspăimântat o întreagă familie.

Locuitorii casei s-au refugiat într-o cameră din cauză că pisica și-a instalat cartierul general sub o sobă, care se afla pe coridor. Familia a îndrăznit să iasă din cameră abia când au sosit pompierii.

Locuitorii casei au supraviețuit războiului cu răni ușoare, dar urmele ghearelor și mușcăturilor s-au estompat mai repede decât teroarea provocată de pisica spirituală.

Tot în Jász-Nagykun-Szolnok s-a întâmplat că pompierii au fost chemați la un animal blocat într-un copac înalt de șase metri. Oamenii au crezut că stă acolo nemişcat de frică, dar s-a dovedit că doar se odihnea pe vârful copacului.

În cele din urmă, pompierii l-au lăsat sus pe copac, deoarece s-au gândit că, dacă vrea să coboare, va coborî oricum. Și așa s-a întâmplat.

Iar în județul Tolna, o pisică a rămas blocată în horn, iar stăpânii ei nu au putut să o scoată sub nicio formă. În final, pompierii au fost nevoiți să folosească un fir lung de sârmă pentru a o scoate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău