Porumbeii „amenință” rețeaua de internet prin satelit a lui Elon Musk

30 Aug. 2021, 11:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Aug. 2021, 11:09 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Un expert în securitate cibernetică din Anglia se plânge că are probleme cu rețeaua de internet prin satelit a lui Elon Musk. Iar de vină ar fi „porumbeii enervanți” care stau pe „farfuriile” antenelor, scrie BBC.

„Merge foarte bine, dar am observat o serie de întreruperi – unele de o secundă, altele mai lungi”, spune profesorul Alan Woodward de la Universitatea din Surrey.

Expertul crede că întreruperile ar putea fi provocate porumbeii care stau pe „farfuriile” antenelor.

Locuind într-o zonă în care internetul prin fibră optică este inaccesibil, Woodward spune că este entuziasmat să fie unul dintre cei care testează sistemul Starlink.

Musk a anunțat recent că a livrat 100.000 de terminale pentru testare.

Mica antenă rotundă primește și trimite semnale către sateliții care trec pe deasupra sa și care fac parte dintr-o constelație de 1.700 de sateliți aflați la circa 550 km altitudine. Aceștia au o viteză atât de mare încât pot orbita Pământul la fiecare aproximativ 90 de minute.

Gwynne Shotwell, președintele companiei aerospațiale SpaceX, care operează Starlink, a recunoscut că noile terminale sunt afectate din cauza lipsei de semiconductori și a hidrogenului lichid. O cauză ar fi creșterea numărului pacienților cu coronavirus cărora li se administrează oxigen.

Prof. Woodward continuă să investigheze cauza principală a problemelor, deși un expert a declarat pentru BBC că „un porumbel așezat pe o antenă Starlink i-ar degrada cu siguranță performanța”.

Nu doar porumbeii i-au dat bătăi de cap lui Elon Musk. Săptămâna trecută, o întrerupere majoră i-a lovit pe utilizatorii serviciului Starlink din întreaga lume. Potrivit lui Woodward, conexiunea „a dispărut complet”. Starlink nu a explicat motivele.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală