Procurorii solicită arest pentru ex-directorul „Metalferos”. Ar fi obținut ilicit bani în proporții deosebit de mari

08 Nov. 2021, 19:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Nov. 2021, 19:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Procurorii solicită arestul preventiv, pe un termen de 30 zile, pe numele ex-directorului „Metalferos”. Un demers în acest sens a fost înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit informațiilor, ex-directorul „Metalferos” este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari.

Prin urmare, ex-directorului SA „Metalferos” i se impută săvârșirea infracțiunilor prevăzute de  art.42 alin.(2), (3) și (5), art.284 alin.(1) din Codul penal (Crearea și conducerea unei organizații criminale); art.190 alin.(5) din Codul penal (Escrocherie în proporții deosebit de mari) și art.243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal (Spălare de bani, săvârșită de o organizație criminală și în proporții deosebit de mari). Concomitent, procurorii au dispus inițierea investigațiilor pentru căutarea ex-directorului „Metalferos”, care se eschivează de la procurori, se arată în comunicat.

Săptămâna trecută, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost pus sub învinuire în dosarul „Metalferos”. Procurorii au înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersul de aplicare a arestului preventiv în contumacie, pe un termen de 30 de zile. Judecătorii urmează să se pronunțe pe marginea demersului înaintat în data de 10 noiembrie.

Procuratura Generală atenționează că, persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 11:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 11:57 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Mondială a aprobat o finanțare de 55 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea prestării serviciilor agricole publice, stimularea creșterii orientate spre piață și asigurarea, în același timp, a mecanismelor eficiente de răspuns la crizele emergente, potrivit unui comunicat al instituțiței financiare.

Proiectul va sprijini, de asemenea, oportunitățile de creștere în cadrul lanțurilor valorice pentru lactate, carne, producția horticolă de legume și produse de nișă. Aceste subsectoare oferă un potențial semnificativ pentru antreprenoriat și crearea de locuri de muncă în zonele rurale, în special pentru femei, și pot contribui la realizarea obiectivelor țării în materie de sustenabilitate a mediului și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură, într-un mod compatibil cu cerințele de finanțare ale UE pentru sistemele de producție agricolă.

„Sectorul agricol este vital pentru economia Moldovei și mă bucur că, datorită sprijinului acordat de Banca Mondială, țara va îmbunătăți prestarea serviciilor agricole publice, va stimula creșterea orientată spre piață și va spori reziliența beneficiarilor”, a declarat Inguna Dobraja, Directoarea de Țară al Băncii Mondiale pentru Moldova. „De asemenea, proiectul va ajuta Moldova să răspundă prompt și eficient la crizele sau urgențele eligibile, în cazul producerii acestora”.

Pe lângă obiectivele menționate mai sus, Proiectul AGGRI va contribui la îmbunătățirea sistemelor esențiale de elaborare și implementare a politicilor, de monitorizare și evaluare a cheltuielilor publice. De asemenea, proiectul prevede digitalizarea serviciilor și instituțiilor de bază, îmbunătățirea practicilor de gestionare a cunoștințelor și consolidarea conexiunilor dintre furnizorii de servicii pentru întreprinderi și fermierii care solicită sprijin pentru respectarea legislației UE.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău