Putin și-a distrus armata în Ucraina: Doar 5 echipamente militare pierdute valorează 1 miliard de dolari

26 Aug. 2022, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Aug. 2022, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Rezultatele trupelor rusești din războiul din Ucraina sunt departe de așteptările lui Vladimir Putin, la șase luni de la începerea invaziei. Însă liderul de la Kremlin și-a distrus armata pe câmpul de luptă, iar cele mai mari 5 pierderi militare au valorat peste 1 miliard de dolari.

Calculul acestor distrugeri uriașe suferite de armata Rusiei a fost efectuat de Forbes, acesta indicând cea mai dureroasă și mai valoroasă pierdere, nava de război Moskva, vasul amiral al Flotei de la Marea Neagră, evaluată la 750 de milioane de dolari, potrivit Newsweek.

Ucraina a anunțat că a lovit nava Moskva și a scufundat-o în Marea Neagră în luna aprilie 2022, deși Rusia nu a recunoscut acest lucru, spunând că de fapt a fost un incendiu la bord, care a dus la dispariția crucișătorului.

Celelalte patru cele mai mari pierderi militare ale armatei Rusiei au fost: o aeronavă Il-76 de 86 de milioane de dolari, nava amfibie de asalt Saratov de 75 de milioane de dolari, avioane Su-30SM de 50 de milioane de dolari și avioane Su-34 de 40 de milioane de dolari. Toate astea însumează peste 1 miliard de dolari.

Forbes a calculat că, de la începutul invaziei din 24 februarie și până pe 24 august, adică timp de 6 luni, Rusia a pierdut 12.142 de echipamente militare în valoare de 16,56 de miliarde de dolari. Dar în total nu au fost incluse și rachetele.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău