Război civil în Rusia. Sângerosul lider cecen Ramzan Kadîrov promite o pedeapsă severă trădătorilor

24 Iun. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

Sângerosul lider cecen, Ramzan Kadîrov, zis și soldatul credincios al lui Putin, a ieșit public spunând că Prigojin a înjunghiat Rusia în spate și că a trimis soldați ceceni să lupte împotriva Grupului Wagner.

„Prieteni, noaptea s-a dovedit a fi grea și nu mi-a dat timp să-mi exprim aici poziția față de această trădare josnică!
Tot ce se întâmplă este un CUȚIT ÎN SPATE și o adevărată lovitură de stat militară!
Am avertizat în mod repetat că războiul nu este momentul pentru a ne exprima nemulțumirile personale și a rezolva disputele. Spatele nostru trebuie să fie întotdeauna calm și de încredere. Imaginați-vă cum se simt acum băieții din tranșee, care se confruntă cu inamicul, iar la spatele lor sunt răufăcători perfizi. Vorbim despre stabilitate, despre coeziunea statului, despre securitatea cetățenilor.

Istoria arată că astfel de acțiuni pot duce la consecințe sângeroase. Nu avem suficiente pierderi? Trebuie să creăm mai multe probleme în interiorul țării?

Avem un Comandant-Șef Suprem, ales de popor, care cunoaște întreaga situație până la cel mai mic detaliu mai bine decât orice strateg, și cu atât mai mult un om de afaceri, îi cheamă personal pe comandanți „la sol” și controlează pe deplin cursul Operațiunii Militare Speciale (SMO). Iar deciziile Comandantului-Șef Suprem sunt luate într-o manieră echilibrată și scrupuloasă. Fiecare dintre noi vede o singură parte a hărții și vede totul deodată! Și Vladimir Vladimirovici a notat pe bună dreptate în adresa sa către națiune – aceasta este o rebeliune militară! Nu există nicio scuză pentru astfel de acțiuni!

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău