Republica Moldova strivită de criză! FMI: Vine fereastra 2023 – 2024. Trebuie să fim vigilenți

13 Mart. 2023, 10:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mart. 2023, 10:35 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va ieși din criză mai repede decât restul Europei pentru că a fost afectată mai devreme. Acest lucru se va întâmpla la anu. BNM a luat măsurile necesare mai devreme decât băncile centrale din restul Europei pentru a opri și potoli inflația. Vedem că inflația de bază scade ușor. Or, BNM își poate ușura politica monetară, potrivit declarației pentru Rlive a directorului Departamentului European al FMI, Alfred Kammer.

„Inflația îi afectează pe cei mai săraci și cu venituri mici. Pentru Europa și Moldova politicele au avut un mare succes în ceea ce privește gazele ruseștii și întreruperea acestora. Am fost preocupați de impactul asupra economiilor. S-au luat măsuri pentru asigurarea diversificării. Este vorba de protejarea gospodăriilor pentru face față prețurilor mari la energie. Putea fi și mai rău dacă nu erau întreprinse măsurile necesare”, a punctat Kammer.

Potrivit directorului FMI, lupta nu s-a terminat vine fereastra din 2023- 2024. Per total Europa este într-o stare foarte bună. Nivelul de înmagazinare a gazului poate fi restabilit. Așadar Europa va fi într-o situație bună și favorabilă iarna viitoare.

„Trebuie să urmărim inflația și băncile centrale trebuie să fie vigilente. Moldova are un program de reformă ambițios. Anul trecut ne-am concentrat și am susținut guvernul la criză pandemie și după la criza energetică. Am avut un mare succes pentru a proteja populația Moldovei. Reformele structurale au avansat ne-am concentrat pe reforma întreprinderilor de stat, guvernanța fiscală și financiară”, a mai spus Krammer.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău