Revolut a ajuns „decacorn”, la o valoare de 33 miliarde dolari. Totuși, nu este cel mai valoros startup din Europa

27 Iul. 2021, 10:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 10:59 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Startup-ul financiar Revolu, a ajuns „decacorn”, valoarea sa fiind estimată la 33 de miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, dar nu este totuși cel mai valoros startup din Europa, scrie startupcafe.ro.

Potrivit Reuters, runda obținută acum de Revolut se ridică în jurul a 800 de milioane de dolari și este condusă de fondul de investiții japonez SoftBank Vision și compania americană de investiții Tiger Global Management.

În urma acestei finanțări, Revolut devine „decacorn”, adică un startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari în urma unei investiții înainte de listarea pe bursă. În 2020, fintech-ul londonez fusese evaluat la 5,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții de 500 de milioane de dolari, conduse de americanii de la TCV. Astfel, într-un an, Revolut își crește valoarea de 6 ori.

În cei 6 ani de existență, aplicația financiară ajunge la investiții de circa 1,8 miliarde de dolari.

Revolut va folosi noua finanțare pentru investiții în marketing, dezvoltare de produs și extindere internațională – a declarat directorul financiar (CFO) al companiei, Mikko Salovaara, citat de CNBC.

Nici chiar la această evaluare impresionantă, de 33 de miliarde de dolari, Revolut nu a ajuns cel mai mare startup din Europa. Un alt fintech conduce clasamentul celor mai valoroși „unicorni” europeni: platforma suedeză Klarna.

Din anul 2015 pe piață, Revolut a rămas pe pierderi în tot acest timp. În 2020, pierderea totală cuprinzătoare a companiei a fost de 168 de milioane de lire sterline (233 de milioane de dolari), cu 57% mai adâncă decât în anul anterior.

În anul 2020, Revolut a atins pragul de 15 milioane de clienți, dintre care 14,5 milioane sunt persoane fizice și 500.000 sunt cu conturi de business, conform bilanțului său.

Revolut a fost fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko.

Realitatea Live

14 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Canicula și seceta au lovit vara aceasta aproape toată Europa.

Apele au ajuns la un nivel extrem de scăzut, așa că în unele râuri din Cehia și Germania au putut fi văzute „Pietrele Foamei”, cu mesaje care ar data din anii 1600.

Pe pietrele din râul Elba, care a scăzut dramatic, un mesaj sculptat pe pietre spune „Dacă mă vezi, să plângi”. În trecut, în momentul în care nivelul apei scădea atât de dramatic, lumea se confrunta cu foamete.
„Secetele recente din Europa au făcut din nou vizibile „Piatrele Foamei” în unele râuri cehe și germane. Aceste pietre au fost folosite pentru a marca nivelul extrem de scăzut al râului, care ar prezice foamete.

Acesta, în râul Elba, este din 1616 și spune: „Dacă mă vezi, să plângi””, se arată într-o postare de pe Twitter.

Acele marcaje hidrologice, supranumite „Pietrele Foamei”, pot fi văzute deasupra nivelului apei doar în timpul perioadelor de secetă severă. Ele erau folosite pentru a fi gravate cu inscripţii ce prevesteau recolte slabe, întreruperea navigaţiei fluviale şi anotimpuri marcate de foamete.

În prezent, mesajele de pe aceste pietre apar la câteva săptămâni după previziunile meteorologice şi ale specialiştilor în agricultură.

Avertismente străvechi şi ameninţătoare, gravate în bolovani care rămân de obicei acoperiţi de apele fluviului Elba, au semănat panică de-a lungul secolelor în sufletele locuitorilor din Cehia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău