Revolut a ajuns „decacorn”, la o valoare de 33 miliarde dolari. Totuși, nu este cel mai valoros startup din Europa

27 Iul. 2021, 10:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 10:59 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Startup-ul financiar Revolu, a ajuns „decacorn”, valoarea sa fiind estimată la 33 de miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, dar nu este totuși cel mai valoros startup din Europa, scrie startupcafe.ro.

Potrivit Reuters, runda obținută acum de Revolut se ridică în jurul a 800 de milioane de dolari și este condusă de fondul de investiții japonez SoftBank Vision și compania americană de investiții Tiger Global Management.

În urma acestei finanțări, Revolut devine „decacorn”, adică un startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari în urma unei investiții înainte de listarea pe bursă. În 2020, fintech-ul londonez fusese evaluat la 5,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții de 500 de milioane de dolari, conduse de americanii de la TCV. Astfel, într-un an, Revolut își crește valoarea de 6 ori.

În cei 6 ani de existență, aplicația financiară ajunge la investiții de circa 1,8 miliarde de dolari.

Revolut va folosi noua finanțare pentru investiții în marketing, dezvoltare de produs și extindere internațională – a declarat directorul financiar (CFO) al companiei, Mikko Salovaara, citat de CNBC.

Nici chiar la această evaluare impresionantă, de 33 de miliarde de dolari, Revolut nu a ajuns cel mai mare startup din Europa. Un alt fintech conduce clasamentul celor mai valoroși „unicorni” europeni: platforma suedeză Klarna.

Din anul 2015 pe piață, Revolut a rămas pe pierderi în tot acest timp. În 2020, pierderea totală cuprinzătoare a companiei a fost de 168 de milioane de lire sterline (233 de milioane de dolari), cu 57% mai adâncă decât în anul anterior.

În anul 2020, Revolut a atins pragul de 15 milioane de clienți, dintre care 14,5 milioane sunt persoane fizice și 500.000 sunt cu conturi de business, conform bilanțului său.

Revolut a fost fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău