Top 10 cei mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice. Pe primul loc se află un român

27 Iul. 2021, 10:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 10:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Potrivit un clasament publicat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Ion Țiriac (în vârstă de 82 de ani) este cel mai bogat sportiv din istoria competiției sportive supreme.

Ion Țiriac

Ion Țiriac este cel mai bogat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice. Românul a participat la ediția din 1964 a JO de iarnă (Innsbruck), cu naționala de hochei pe gheață! Țiriac și-a făcut apoi un nume în sportul alb, strângând o avere de 1,2 miliarde de lire sterline.

Românul în vârstă de 82 de ani a rămas în tenis ca antrenor, dar și-a câștigat banii fondând Banca Tiriac, prima bancă privată a țării sale după căderea comunismului. Este cunoscut și ca om de afaceri în Germania.

Anna Kasprzak

Pe locul al doilea se află Anna Kasprzak, o călăreață daneză care a participat în probele individuale de echitație, are o avere de 1 miliard de lire sterline.

După cum probabil ați ghicit, nu de aici provine bogăția ei; îl are pe bunicul ei, Karl Toosbuy, să-i mulțumească pentru asta. A fondat compania de încălțăminte ECCO în 1963.

Floyd Mayweather

Celebrul boxer american Floyd Mayweather, care a luptat la Olimpiada de la Atlanta 1996, obținând o medalie de bronz! „Money” are o avere estimată la 871 de milioane de lire sterline și se clasează pe locul al treilea.

El nu în zadar și-a ales nickname-ul „Money”, boxerul american este obsedat de bani, de aceea se luptă în continuare cu YouTubers.

Lionel Messi

Renumitul jucător al Barcelonei a ajutat Argentina să câștige o medalie de aur olimpică în 2008, adăugând un alt titlu colecției sale uriașe. Averea sa se estimează la 436 milioane de lire sterline.

Messi, care a câștigat recent Copa America, ar fi convenit un nou contract de cinci ani cu Barcelona.

Roger Federer

Tenisul este o platformă bună pentru bogăție și Federer a câștigat recompensele strălucirii și longevității sale, stabilind marca RF în spatele carierei sale și luând acorduri uriașe de susținere cu Rolex, Mercedes-Benz și Uniqlo. Averea sa se estimează la 327 milioane de lire sterline.

Rivalii săi – și colegii de 20 de ori campioni de Grand Slam – Rafael Nadal (130 de milioane de lire sterline) și Novak Djokovic (160 de milioane de lire sterline) au încasat și ei, dar Federer este în fruntea lor.

Legenda elvețiană a câștigat un argint la Londra 2012 și aur la dublu la Beijing 2008.

Serena Williams

O altă legendă a lumii tenisului, Williams este de trei ori medaliat cu aur olimpic, precum și de 23 de ori campion de Grand Slam.

Americană în vârstă de 39 de ani a câștigat un premiu record în valoare de 68 de milioane de lire sterline, în timp ce căsătoria ei cu co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian ( cu o avere de 50 de milioane de lire sterline) a creat un cuplu de putere. Acum averea ei se estimează la 163 milioane de lire sterline.

Caitlyn Jenner

Acum renumit în întreaga lume ca personalitate media americană și voce pentru comunitatea transgender, Jenner este, de asemenea, un decathlon câștigător al medalii olimpice de aur.

Jenner, care a renunțat la numele Bruce după ce a ieșit ca femeie transgender în 2015, a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 1976 din Montreal. Averea ei se estimează la 72 de milioane de lire sterline.

Usain Bolt

Cel mai rapid om din toate timpurile poate pretinde probabil că este și cel mai faimos olimpic, după ce a câștigat opt medalii de aur la sprinten.

Timpul său de 100 m, de 9,63 secunde, stabilit la Londra 2012, rămâne recordul mondial la nouă ani și deține, de asemenea, recordurile la ștafeta de 200 m și 4×100 m. Averea lui se estimează la 65 de milioane de lire sterline.

Michael Phelps 

În timp ce înotul în sine nu plătește prea mult, acordurile de aprobare Phelps cu Colgate, Kellogg, Louis Vuitton, Omega, Speedo, Under Armour și Visa au reprezentat majoritatea câștigurilor din carieră. Acum, averea acestuia se estimează la 58 milioane de lire sterline.

Shaun White

White este cel mai faimos snowboarder din toate timpurile și a câștigat trei aurul olimpic, a devenit milionar înainte de a împlini 20 de ani. Averea lui se estimează, astăzi, la 43 milioane de lire sterline.

S-a scufundat în jocuri, muzică și modă, dar câștigurile sale, ca multe din această listă, provin în mare parte din oferte de aprobare a îmbrăcămintei.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală