Reziliența digitală — tema principală la Moldova IGF 2023. Grăbește-te să te înscrii

21 Apr. 2023, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Apr. 2023, 13:56 // Actual //  MD Bani

Continuă înregistrările la Forumul de Guvernanță a Internetului (Moldova Internet Governance Forum), care se va desfășura în format online și offline pe 27 și 28 aprilie pe platforma FinTeh Hub Chișinău. Reziliența digitală este identificată ca tema principală pentru MIGF 2023.

În acest an, Forumul de Guvernanță a Internetului va găzdui speakeri consacrați din Moldova și un șir de alte țări — reprezentanți ai insituțiilor-cheie a statului, businessului, comunităților de tehnicieni și experți, organizațiilor internaționale și regionale.

Participanții la MIGF vor aborda practici globale și naționale în utilizarea internetului, inclusiv în condițiile situațiilor de criză, probleme ce țin de reziliența și securitatea infrastructurii digitale, prioritățile securității cibernetice, întrebări ce țin de etică și noile provocări în ceea ce privește drepturile omului în mediul digital, posibilitățile internetului în dezvoltarea economiei naționale, extinderea accesului la internet, inovațiile digitale și strategiile naționale.

Oricine este interesat să discute problemele actuale de guvernanță a internetului pe baza unui dialog multilteral, transparent și incluziv este invitat să participe la inițiativa națională. MIGF sprijină discuțiile deschise pentru a defini o abordare comună pentru promovarea internetului și gestionarea riscurilor și provocărilor generate de utilizarea și dezvoltarea acestuia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Coordonatorul MIGF, Alexei Marciuc, a evidențiat că, având în vedere volatilitatea și incertitudinea din regiune, pregătirea digitală și reziliența sunt teme esențiale. Din spusele sale, astăzi Moldova se confruntă cu o serie de provocări fără precedent în spațiul cibernetic.

„Scopul principal al MIGF 2023 este de a consolida discuția deschisă cu mai multe părți interesate privind reziliența digitală, continuitatea și pregătirea în vremuri de criză și implicațiile perturbărilor majore pentru întregul ecosistem digital din Moldova. Cultivarea cu succes a rezilienței digitale depinde de asigurarea unor discuții participative, cu mai multe părți interesate, care au ca rezultat parteneriate strategice agile și răspunsuri coordonate de politici, industrie și utilizatori”, a subliniat Alexei Marciuc.

La ediția anterioară a MIGF au luat parte peste 200 de persoane — participanți, experți și speakeri din Moldova, Canada, SUA, Belgia, Olanda, România, Ucraina, Georgia, Estonia și din alte țări. În calitate de speakeri au evoluat speсialiști de valoare din cadrul UN IGF, ICANN, Internet Society, RIPE NCC, SecDev Group, Google, Microsoft și mulți alții.

Toți participanții (fie care participă la conferință personal sau virtual) trebuie să se înregistreze prin intermediul formularului de înregistrare online. Urmăriți actualizările și anunțurile pe site-ul igf.md și pe paginile de Facebook și Twitter ale Asociației „Comunitatea Internet”, care este secretariatul neutru al Forumului de Guvernare a Internetului din Moldova.

Realitatea Live

19 Iun. 2024, 17:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Iun. 2024, 17:19 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia Europeană va introduce tarife vamale pentru ouăle importate din Ucraina în următoarele două săptămâni, după ce pragul anual convenit anterior pentru aceste importuri a fost atins, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters.

Comisia Europeană a luat marţi aceeaşi decizie în privinţa importurilor de ovăz din Ucraina.

După invazia rusească din 2022, Ucraina a beneficiat de un mecanism special pentru sporirea comerţului cu UE, cea mai importantă piaţă a sa de export. UE a stabilit volume maxime de import, după ce fermierii din blocul comunitar au protestat, numind importurile ieftine ucrainene ca reprezentând concurenţă neloială.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău