Germania, sufocată de site-uri ilegale de pariuri – businessul legal cere anularea restricțiilor de publicitate

13 Mart. 2023, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
13 Mart. 2023, 12:13 // Actual //  MD Bani

Asociația germană pentru pariuri sportive (DSWV) a solicitat revizuirea actualelor reglementări germane în materie de jocuri de noroc, pe care le consideră extrem de dure. Potrivit organizației, exigențele sunt un factor major care contribuie la creșterea numărului de jocuri de noroc ilegale offshore. Printre factorii enumerați sunt și restricțiile față de publicitatea pariurilor sportive.

Din cauza reglementărilor stricte, operatorii legali nu reușesc să țină pasul cu cererea de produsele solicitate de pariuri sportive și consumatorii migrează spre case de pariuri nereglementate, avertizează DSWV.

Astfel, pentru a opri extinderea pieței negre a jocurilor de noroc, este nevoie de acțiuni urgente de revizuire a reglementărilor existente.

DSWVV a adus și argumente care confirmă declinul pieței legale a pariurilor în 2022. De exemplu, suma totală a mizelor s-a redus de la 9,4 miliarde de euro în 2021 la aproximativ 8,2 miliarde de euro anul trecut, în ciuda Campionatului mondial de fotbal. Ca urmare, s-au redus și veniturile statului din impozite. Acestea au scăzut la 433 de milioane de euro.

Președintele DSWV Mathias Dahms explică situația prin faptul că pariorii continuă să joace, dar optează tot mai des pentru site-uri neautorizate.

„Pentru majoritatea clienților, faptul că un furnizor are sau nu un autorizație de activitate în Germania este secundar. Ei caută cea mai cuprinzătoare ofertă, cele mai bune cote, procese de plată necomplicate și bonusuri interesante. În acest sens, ofertele legale au o situație dificilă”, spune expertul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În februarie 2023, DSWV a realizat un studiu de piață și a descoperit o creștere cu 65% a ofertelor ilegale active de jocuri de noroc și pariuri sportive față de anul precedent.

Dintre cele 1 500 de site-uri web verificate și care nu dispun de licență germană, 840 de site-uri ilegale erau accesibile jucătorilor germani, iar 723 dintre acestea permiteau înregistrarea unui cont.

Pe lista albă a furnizorilor de pariuri sportive aprobați de Germania se află în prezent 31 de companii, iar acestea se confruntă cu dificultăți din cauza reglementărilor excesive, a precizat DSWV.

În plus, DSWV a subliniat că măsurile de aplicare a legii luate de autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Germania, GGL, împotriva pieței negre nu sunt eficiente, după cum o dovedește recenta limitare a blocării IP prin trei hotărâri judecătorești.

DSWV a mai afirmat că restricțiile de comercializare și interdicțiile de publicitate nu fac decât să avantajeze piața neagră.

„Furnizorilor ilegali din terțe state nu le pasă de reglementările germane, iar mulți dintre ei își fac publicitate în mod deliberat pe internet și permit jucătorilor blocați să joace. Anularea restricțiilor de publicitate poate fi folosită pentru a-i ghida pe toți cei care sunt deja interesați de pariurile sportive către piața controlată de stat și, deci, sigură”, explică Luka Andric, directorul general al DSWV.

O investigație realizată de jurnal.md arată că astfel de probleme există și în Republica Moldova, unde publicitatea jocurilor de noroc a fost interzisă de la 1 ianuarie 2022. De această interdicție au profitat casele de pariuri ilegale, majoritatea cu rădăcini rusești. Acestea au continuat să se promoveze agresiv în mediul online. Efectul s-a observat imediat. Doar în primele patru luni de la interzicerea, numărul mediu de jucători din R. Moldova care au migrat pe site-urile interzise a crescut cu aproape 66%. Cele mai solicitate portaluri erau: Zenit Bet, Bet365.com, Zenit.win și 1XBet.com.

Într-un raport al Serviciului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din aprilie 2022 se menționa: „Jucătorii din R. Moldova își pot crea conturi la operatorii internaționali de jocuri de noroc online. Nu există nicio lege care să interzică acest lucru și nici sancțiuni pentru cei care decid să joace în cazinourile online. (…) Analiza sectorului jocurilor de noroc a arătat că există un risc înalt de spălare de bani și de finanțare a terorismului”.

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
21 Iun. 2024, 12:52 // Slider //  Soroceanu Olga

Castel Mimi colorează lunile de vară cu evenimentele pe care le desfăşoară. După Rose Day vine „Noaptea Sânzienelor” cu un amplu program de divertisment pentru toate vârstele. Evenimentul este organizat pentru al patrulea an în cinstea sânzienelor sau cum mai sunt numite în popor – zânele bune, care se spune că sunt nişte femei frumoase care coboară din cer, cântă şi dansează pe câmpuri, fiind protectoarele naturii care atrag norocul şi resping primejdiile. 

Şi în acest an „Noaptea Sânzienelor” promite să devină memorabilă pentru toţi participanţii la o seară cu tradiţii mistice; vin alb Sânzienele, în cantităţi nelimitate, produs de Castel Mimi (unul dintre vinurile servite şi apreciate de înalţii demnitari prezenţi la Summit-ul CPE din 1 iunie 2023); picnic la iarbă verde; activităţi pentru copii şi muzică live, interpretată de formaţia Catharsis şi Felicia Dunaf cu Dunaff Band. 

Organizatorii îndeamnă femeile să renunţe la tocuri şi să poarte încălţăminte comodă, iar dress code pentru toţi participanţii sunt cămăşile tradiţionale sau ţinutele în culoarea alb. Gazda evenimentului este influencerul Cristina Evtodi care alături de participantele la „Noaptea Sânzienelor” va împleti coroniţe din flori de levănţică. 

Oaspeţii sunt aşteptaţi să se prindă în horele sânzienelor, care vor fi jucate în jurul rugurilor aprinse, alături de dansatorii profesionişti de la Show Balet „Non Format”.

Pentru că cei de la Castel Mimi promovează relaţia prietenoasă cu natura, fiecare vizitator adult va fi întâmpinat la intrare cu un pahar pentru vin din sticlă, pe care îl va putea lua acasă la plecare. De la evenimentul în aer liber nu vor lipsi bucatele gustoase pregătite la Open Air Kitchen sub privirile celor prezenţi. 

Pentru a putea savura din plin evenimentul şi vinul alb răcoritor alegeţi să mergeţi la Castel Mimi cu trenul. 

Prețul de intrare la eveniment include:

 • Vin Sânzienele nelimitat, cu pahar de sticlă cadou (de la vârsta 18+);
 • Masterclass la împletitul de coronițe;
 • Ghicitul în ceară (tradiție mistică de divertisment);
 • Dansul Sânzienelor alături de Show Balet Non Format”;
 • Acces în zona de playground – joc de badminton şi tragere cu arcul, lansarea de zmeie de hârtie;
 • Acces în Zona Picnic (luați de acasă pături, pentru o şedere confortabilă pe iarba verde);
 • Zone foto decorate tematic, pentru a surprinde momente memorabile;
 • Selfie 360° la ore fixate, cu fotografia digital oferită imediat;
 • Express Tur în beciurile Castel Mimi la ore fixate;
 • Muzică LIVE Retro şi program de divertisment;
 • DJ Sounds Fountain Party, la finalul evenimentului;

AICI găsești mai multe detalii!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău