Scrisorile de milioane pe care le-au primit unii moldoveni de la FISC

20 Apr. 2022, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Apr. 2022, 14:38 // Actual //  MD Bani

Persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător sunt obligați să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18) pentru anul 2021 până la data de 3 mai curent. În acest context, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că la determinarea venitului impozabil sunt utilizate mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte cum ar fi informații oferite de Î.S. „Poșta Moldovei”. Astfel, unii moldoveni s-au ales cu scrisori de la SFS.

Potrivit unui comunicat de presă al SFS, în urma verificării informațiilor raportate de către Î.S. „Poșta Moldovei” referitor la persoanele fizice care, în perioada anilor 2020-2021, au primit mijloace bănești în numerar prin intermediul transferurilor poștale au fost identificate 225 de persoane fizice care în perioada anului 2020 au beneficiat de transferuri de mijloace bănești în suma totală de 44,09 milioane lei, și 420 de persoane fizice care au beneficiat de transferuri de mijloace bănești în suma totală de 90,09 milioane lei în perioada anului 2021.

În acest context, contribuabili au fost notificați prin scrisori despre măsurile de conformare voluntară, inclusiv despre necesitatea declarării veniturilor impozabile obținute în perioada anilor 2020 și 2021.

SFS monitorizează mijloacele bănești recepționate de persoane fizice în numerar prin intermediul transferurilor poștale pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 11:56 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat o serie de schimbări semnificative în procesul de admitere la învățământul superior pentru anul 2024 în Republica Moldova. Admiterea se va desfășura în premieră online, pe platforma eadmitere.gov.md, începând cu data de 22 iulie.

Potrivit declarațiilor oficialului, pentru anul în curs vor fi disponibile 8697 de locuri bugetare în total, o ușoară scădere față de anul anterior. Dintre acestea, 5307 locuri sunt destinate studiilor de licență, 2864 pentru studii de masterat, iar 420 pentru rezidențiat. Un aspect remarcabil este alocarea a 106 locuri bugetare pentru cetățenii din Ucraina.

Pentru a spori atractivitatea admiterii la buget, s-a decis ca nota minimă de admitere în domeniul educației să fie de 6,5. De asemenea, vor fi acceptați și candidații pentru studii fără frecvență.

În ceea ce privește distribuția locurilor bugetare pe domenii, 25% dintre acestea sunt destinate Științelor Educației, în timp ce 1641 de locuri sunt dedicate Ingineriei și activităților inginerești.

Dan Perciun a subliniat importanța adaptării planului de admitere la cerințele pieței muncii și necesitățile sociale actuale, precum și continuarea eforturilor pentru ocuparea posturilor vacante din învățământul general, inclusiv cele pentru educatori și profesori în diverse domenii.

Perioada de admitere se va desfășura în două sesiuni: 22-29 iulie și 10-14 august, conform proiectului hotărârii Guvernului, care urmează să fie aprobat oficial.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău