Se ieftinește cazarea pe litoralul românesc. Cât va costa o noapte la hotel

30 Aug. 2021, 14:37
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Aug. 2021, 14:37 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Cazarea pe litoralul românesc se va ieftini cu până la 70% de la 1 septembrie când va începe programul „Litoralul pentru toți”. O noapte de cazare la hotel va costa de la 36 de lei, anunță hotelierii, potrivit Aleph News.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediția de toamnă a programului „Litoralul pentru toți”, prin care turștii se pot caza în hotelurile clasificate din stațiunile de la Marea Neagră cu prețuri începând de la 36 de lei pe noapte.

Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparație cu tarifele din vârful de sezon, anunță hotelierii.

Programul ajuns la ediția cu numărul 39 se va desfășura în perioada 1 – 30 septembrie.

Până în prezent s-au înscris în program 42 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziția turiștilor un număr de aproximativ 3.400 de locuri pe noapte. Aceste locuri vor fi vândute atât prin agenţiile de turism, cât și direct de hoteluri.

Reprezentanții hotelierilor estimează că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât anul trecut, dar sub nivelul anului 2019.

Prin programul „Litoralul pentru Toți”, tariful pentru o noapte de cazare începe de la 36 de lei. Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn și costă pentru 2 persoane 72 lei/noapte dacă se achiziționează un sejur de minimum 5 nopți.

Litoralul Pentru Toți este un program destinat turiștilor care doresc să-și petreaca sejurul la mare în extrasezon, atunci când stațiunile și plaja sunt mai libere și presupune reduceri semnificative la tariful de cazare pentru sejururile de 6 nopți. Programul Litoralul pentru Toți se desfățoară in perioada 3 mai – 20 iunie și  1 septembrie – 15 octombrie. În fiecare an, la program, se înscriu hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

După discuțiile intense dintre fermieri și reprezentanții Guvernului, agricultorii au hotărât să retragă tehnica agricolă care a blocat Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Cu toate acestea, fermierii afirmă că protestul nu se încheie aici și vor continua să își facă auzită vocea în raioanele țării.

Președintele Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că, deși se suspendă protestul în PMAN, lupta agricultorilor nu se oprește. Înainte de a părăsi piața, fermierii au făcut o scurtă oprire la Ministerul Agriculturii pentru a lăsa un mesaj.

„Protestul se suspendă și nu se oprește. Continuăm lupta în teritoriu, iar chiar azi protestul nostru se va solda cu mișcarea tehnică. Chiar dacă plecăm, o să facem gălăgie, iar ultimul act va fi după noi”, a subliniat Slusari.

În dimineața zilei de astăzi, într-un comunicat de presă emis astăzi, Asociația Forța Fermierilor a dezvăluit că Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a furnizat informații false cu privire la acordurile și sprijinul acordat fermierilor. Este vorba de lista fermierilor care au probleme cu rambursarea creditelor, dar și motorina care le-ar fi fost livrată.

În data de 30 noiembrie fermierii au adus saci cu balegă și fân în fața Guvernului. De asemenea, agricultorii au scos mai multe lăzi cu struguri în stradă.

Protestul a început după ce, acum două săptămâni, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Au semnalat că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și au cerut Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău