Sultanul Erdogan a bătut palma cu țarul Putin: Comerțul dintre cele două state trebuie să crească

06 Aug. 2022, 11:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Aug. 2022, 11:16 // Actual //  Lupu Eduard

Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin şi respectiv, Recep Tayyip Erdoğan, au stabilit o creştere a schimburilor comerciale, în cadrul discuțiilor prtate vineri, la Soci.

Cei doi lideri au decis ca Rusia şi Turcia să majoreze volumul schimburilor comerciale, să consolideze cooperarea economică și cea din sfera energetică și să întreprindă paşi în cooperarea din domeniile comerț, transporturi, turism și agrar, reiese dintr-o declarație comună a celor doi politicieni.

Liderii ambelor țări au purtat consultări ample privind agenda bilaterală a relațiilor ruso-turce și au convenit să crească volumul schimburilor comerciale bilaterale pe baza unor crtierii echilibrate și să atingă obiectivele stabilite; de a răspunde așteptărilor din domeniile economie și energie”, se mai precizează în declaraţie.

De asemenea, în declaraţie se mai specifică că țările sunt pregătite să înreprindă măsuri concrete pentru a spori cooperarea în acele domenii care de foarte mult timp se află pe agenda ambelor părți. În mod special, ei au discutat despre cooperarea în domeniile transporturi, comerț, agricultură, industrie, finanțe, turism și construcții.

Putin și Erdoğan au adoptat o declarație comună, în cadrul discuțiilor de la Soci. Întrevederea bilaterală de la Soci a durat mai bine de patru ore. În urma întâlnirii, șefii de stat au convenit ca livrările rusești de gaze către Turcia să fie plătite parțial în ruble. De asemenea, au convenit să organizeze următoarea reuniune a Consiliului de cooperare ruso-turc la nivel înalt în Turcia.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău