Superlativii MAIB au participat la „Foc la Ghete pe Biciclete” pentru susținerea Centrului „Casa Angelus”

20 Iul. 2021, 09:22
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2021, 09:22 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

În weekend, pe o temperatură de peste 30 de grade Celsius, atunci când majoritatea populației se adăpostea la umbră, se răcorea la piscină sau evada spre briza mării, șapte colegi din echipa MAIB Activ la Superlativ – Mihai Iordăchescu, Stanislav Chimonovici, Eugeniu Pogriban, Alexandrina Dobrovolschi, Maxim Chirița, Oxana Papuc și Cristian Comendant – s-au aventurat într-o cursă pe două roți, pentru a susține o cauză nobilă.

Bicicleta, casca de protecție, hainele sport, câțiva litri de apă și, fără îndoială, buna dispoziție și dorința de a fi MAIBun pentru comunitate au fost ingredientele care au dictat tonul dinamic la cursa „Foc la ghete pe biciclete”, organizată de Hospice Angelus Moldova.

Prin participarea la velo-tur, sportivii și amatorii de ciclism au adunat fonduri pentru susținerea unicului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Moldova – „Casa Angelus”. La fel, cei înscriși în competiție și-au propus să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța și necesitatea îngrijirilor paliative.

„Mă bucur și mă mândresc încă o dată că MAIB susține astfel de acte de caritate. Am ajuns la Casa Hospice Angelus și am observat cu câtă căldură și iubire sunt tratați acei minunați copii. Mereu voi oferi sprijin pentru astfel de evenimente, îndemnând cât mai mulți colegi și prieteni să se alăture acestor fapte bune nu doar financiar, dar și sufletește, prin implicare. Bravo Hospice Angelus! Bravo MAIB!”, a menționat Mihai Iordăchescu, Manager credite în cadrul Departamentului Clienți Corporativi al MAIB.

Cursa nu a fost una dintre cele mai ușoare – 102 km tur-retur pe traseul Chișinău-Orhei, destinația fiind satul Isacova, acolo unde se află Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus”. Turul a durat circa 7 ore, timp în care cicliștii au dat dovadă de rezistență, putere, pasiune pentru stilul activ de viață și extrem de multă voință, iar pentru fapta eroică le Mulțumim!

Printre cei care au ales să petreacă ziua de sâmbătă pe două roți a fost și Președintele Consiliului de Administrare al Fundației Hospice Angelus Moldova, Paul Hammond.

„Fundația Hospice Angelus Moldova își exprimă gratitudinea și respectul întregii echipe Moldova Agroindbank pentru că de-a lungul timpului ne sunteți aproape și ne susțineți de fiecare dată. Mulțumim mult ambasadorilor MAIB care au fost prezenți la turul caritabil de ciclism „Foc la ghete pe biciclete” și au pedalat, în pofida Codului portocaliu de caniculă, în susținerea copiilor și adulților cu diagnostic necruțător din programul Hospice Angelus Moldova. Suntem onorați să facem echipă cu MAIB deja de 10 ani. Mulțumim!”, a declarat Paul Hammond în debutul evenimentului.

„Casa Angelus” a fost fondată în 2017 și găzduiește la moment 18 copii cu probleme grave de sănătate, unii dintre ei cu cancer în faze terminale. Cursa „Foc la Ghete pe Biciclete” a fost organizată pentru a doilea an, cu scopul de a susține beneficiarii programelor Hospice Angelus Moldova.

Faptele bune ne definesc. Împreună suntem MAIBuni!

Despre MAIB

MAIB este partener al Hospice Angelus Moldova de peste un deceniu, prin politica sa de responsabilitate socială corporativă investind în proiecte sociale şi în susţinerea comunităţii. Pe parcursul ultimilor ani, banca a oferit sprijin în realizarea mai multor inițiative ale organizației, având certitudinea că „Implicarea face diferența”. La fel, MAIB promovează spiritul sportiv și contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu.

P.

Realitatea Live

27 Mai 2024, 12:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 12:15 // Actual //  Lupu Eduard

În anul 2023, numărul deceselor înregistrate în Republica Moldova a fost de 33,7 mii, potrivit datelor provizorii furnizate de Biroul Național de Statistică. Aceasta reprezintă o scădere de 6,8% față de anul 2022, când s-au înregistrat 36,2 mii de decese. Rata mortalității generale a scăzut la 13,7‰, cu 0,6 decese mai puțin la o mie de locuitori comparativ cu anul precedent.

Analiza pe sexe arată o rată a mortalității de 15,7‰ pentru bărbați și 11,9‰ pentru femei. Conform Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, principalele cauze de deces în 2023 au fost bolile aparatului circulator (57,8%), tumorile maligne (17,6%), bolile aparatului digestiv (8,4%), accidentele, intoxicațiile și traumele (4,9%) și bolile aparatului respirator (4,6%).

Un aspect notabil este diferența semnificativă între mortalitatea bărbaților și femeilor. Femeile sunt mai afectate de bolile aparatului circulator, având o rată cu 14,6 puncte procentuale mai mare decât bărbații. Pe de altă parte, bărbații prezintă o „supramortalitate masculină” în cazul accidentelor, intoxicațiilor și traumelor, fiind de 3,8 ori mai predispuși la aceste cauze de deces decât femeile. De asemenea, mortalitatea bărbaților din cauza bolilor aparatului respirator este de 2,1 ori mai mare, iar cea din cauza tumorilor maligne și bolilor aparatului digestiv este de 1,4 ori mai ridicată comparativ cu femeile.

Diferențele în mortalitate sunt semnificative și la nivel teritorial. În regiunea Nord, 62,3% dintre decese au fost cauzate de bolile aparatului circulator, în timp ce cea mai mare pondere a deceselor prin tumori maligne s-a înregistrat în municipiul Chișinău (21,9%) și UTA Găgăuzia (19,2%). Bolile aparatului digestiv au cauzat 10,4% din decesele în regiunea Centru și 9,3% în regiunea Sud. Mortalitatea provocată de bolile aparatului respirator a fost mai ridicată în municipiul Chișinău (5,3%) și în regiunea Sud (5,1%). Regiunile Centru și Sud au înregistrat, de asemenea, un nivel mai înalt al deceselor din cauze externe, cum ar fi accidentele, intoxicațiile și traumele (5,4%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău