Superlativii MAIB au participat la „Foc la Ghete pe Biciclete” pentru susținerea Centrului „Casa Angelus”

20 Iul. 2021, 09:22
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 09:22 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

În weekend, pe o temperatură de peste 30 de grade Celsius, atunci când majoritatea populației se adăpostea la umbră, se răcorea la piscină sau evada spre briza mării, șapte colegi din echipa MAIB Activ la Superlativ – Mihai Iordăchescu, Stanislav Chimonovici, Eugeniu Pogriban, Alexandrina Dobrovolschi, Maxim Chirița, Oxana Papuc și Cristian Comendant – s-au aventurat într-o cursă pe două roți, pentru a susține o cauză nobilă.

Bicicleta, casca de protecție, hainele sport, câțiva litri de apă și, fără îndoială, buna dispoziție și dorința de a fi MAIBun pentru comunitate au fost ingredientele care au dictat tonul dinamic la cursa „Foc la ghete pe biciclete”, organizată de Hospice Angelus Moldova.

Prin participarea la velo-tur, sportivii și amatorii de ciclism au adunat fonduri pentru susținerea unicului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din Moldova – „Casa Angelus”. La fel, cei înscriși în competiție și-au propus să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța și necesitatea îngrijirilor paliative.

„Mă bucur și mă mândresc încă o dată că MAIB susține astfel de acte de caritate. Am ajuns la Casa Hospice Angelus și am observat cu câtă căldură și iubire sunt tratați acei minunați copii. Mereu voi oferi sprijin pentru astfel de evenimente, îndemnând cât mai mulți colegi și prieteni să se alăture acestor fapte bune nu doar financiar, dar și sufletește, prin implicare. Bravo Hospice Angelus! Bravo MAIB!”, a menționat Mihai Iordăchescu, Manager credite în cadrul Departamentului Clienți Corporativi al MAIB.

Cursa nu a fost una dintre cele mai ușoare – 102 km tur-retur pe traseul Chișinău-Orhei, destinația fiind satul Isacova, acolo unde se află Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus”. Turul a durat circa 7 ore, timp în care cicliștii au dat dovadă de rezistență, putere, pasiune pentru stilul activ de viață și extrem de multă voință, iar pentru fapta eroică le Mulțumim!

Printre cei care au ales să petreacă ziua de sâmbătă pe două roți a fost și Președintele Consiliului de Administrare al Fundației Hospice Angelus Moldova, Paul Hammond.

„Fundația Hospice Angelus Moldova își exprimă gratitudinea și respectul întregii echipe Moldova Agroindbank pentru că de-a lungul timpului ne sunteți aproape și ne susțineți de fiecare dată. Mulțumim mult ambasadorilor MAIB care au fost prezenți la turul caritabil de ciclism „Foc la ghete pe biciclete” și au pedalat, în pofida Codului portocaliu de caniculă, în susținerea copiilor și adulților cu diagnostic necruțător din programul Hospice Angelus Moldova. Suntem onorați să facem echipă cu MAIB deja de 10 ani. Mulțumim!”, a declarat Paul Hammond în debutul evenimentului.

„Casa Angelus” a fost fondată în 2017 și găzduiește la moment 18 copii cu probleme grave de sănătate, unii dintre ei cu cancer în faze terminale. Cursa „Foc la Ghete pe Biciclete” a fost organizată pentru a doilea an, cu scopul de a susține beneficiarii programelor Hospice Angelus Moldova.

Faptele bune ne definesc. Împreună suntem MAIBuni!

Despre MAIB

MAIB este partener al Hospice Angelus Moldova de peste un deceniu, prin politica sa de responsabilitate socială corporativă investind în proiecte sociale şi în susţinerea comunităţii. Pe parcursul ultimilor ani, banca a oferit sprijin în realizarea mai multor inițiative ale organizației, având certitudinea că „Implicarea face diferența”. La fel, MAIB promovează spiritul sportiv și contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu.

P.

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Aug. 2022, 15:53 // Actual //  Lupu Eduard

După ce s-a început războiul din Ucraina, prețul petrolului a crescut de la 90 la 120 USD, în câteva zile, și evident s-a răsfrânt asupra prețurilor la pompă. Între timp, armata rusă a început a distruge depozitele petroliere din Ucraina, care a dus la un deficit de benzină și motorină pe piața Republicii Moldova. Ucraineni au fost nevoiți să meargă în România de unde importă carburanți și țara noastră, a explicat expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Potrivit lui, porturile din Ucraina sunt închise, respectiv carburanții sunt transportați cu camioanele. Astfel, războiul din Ucraina a creat două probleme.

„Este vorba de un deficit de benzină și motorină în România pentru că rafinăriile de acolo nu pot acoperi cererea pentru Moldova și Ucraina, respectiv prețul la carburanți a început să crească și mai tare decât prețul la petrol. Plus la asta s-au format cozi imense de camioane la vamă. Asta a crescut costurile de transport și durata de livrare care a ajuns la 2-3 săptămâni. Acest lucru a dus la un deficit de carburanți pe piața Republica Moldova”, a punctat Tofilat.

Expertul afirmă din cauza războiului, care a distrus depozitele petroliere din Ucraina și rafinăriile, ucrainenii au fost nevoiți să dea mai mulți bani pentru a aduce carburanți din România.

Referindu-se la costul carburanților de la benzinăriile din Republica Moldova, Tofilat susține că prețul este mai mare cu 6-8 lei. Or, potrivit expertului, o influență o are și deprecierea leului față de dolarul american”.

ANRE a afișat pentru mâine, 18 august, un preț de 25,72 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 15 bani mai puțin față de cotația din data de 17 august. Un litru de motorină va costa 25,74 lei cu 5 bani mai mult.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău