Cum a reușit Elon Musk să țină secret unul dintre cele mai mari proiecte. Ce prevedea clauza de un milion de dolari

20 Iul. 2021, 09:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2021, 09:34 // Bani și Afaceri //  MD Bani

The Boring Company, firma deținută de Elon Musk, i-a cerut unui consilier local să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari, pentru a face un tur  tunelulului care se află sub orașul Las Vegas, transmite Business Insider.

Autoritățile locale din Fort Lauderdale i-au cerut lui Elon Musk ca un consilier să viziteze tunelul construit sub orașul Las Vegas. Șeful Tesla a fost deacord, dar cu o condiție – ca oficialul să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari.

După semnarea acestui acord, consilierul Michael Jatczak nu are voie să discute cu nimeni despre ceea ce a văzut sau auzit în tunel. De asemenea, i s-a interzis să menționeze vreodată The Boring Company, scrie Aleph News.

Contractul de confidențialitate obținut de Business Insider arată măsurile legale pe care compania lui Musk le-a adoptat pentru a proteja detaliile privind rețeaua de tuneluri. Termenii secreți ai documentului demonstrează o vizibilitate redusă asupra modului în care firmele folosesc astfel de acorduri.

După ce rețeaua de tuneluri va fi gata, acestea vor fi conectate la centrul orașului de zona celebră pentru faimoasele hoteluri casino și aeroportul McCarran. Ulterior rețeaua va fi extinsă și către proprietățile Caesars Entertainment. Se estimează că proiectul va costa cel puțin 30 de milioane de dolari.

„Pe măsură ce proiectul se extinde, companiile au tendința de a restrânge fluxul de informații. Prin urmare impun semnarea unui astfel de contract”, spune un avocat.

Tunelurile companiei deținute de Elon Musk ar putea acomoda 4000 de pasageri pe ora, folosind doar mașini Tesla Model 3s, Model Xs, și un fel de tren construit pe platforma Model 3, care să poată transporta între 12 și 16 persoane. Se dorește ca în final toate mașinile să se deplaseze în mod autonom, fără șoferi umani.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău