UE susține antreprenorii prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți

22 Feb. 2024, 19:59
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Feb. 2024, 19:59 // Actual //  bani.md

Uniunea Europeană este mai aproape de antreprenorii din nordul țării prin intermediul Centrului de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din Bălți. Scopul principal al Centrului este să formeze și dezvolte competențe antreprenoriale și să ofere consultanță despre programele de granturi pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), în vederea creșterii competitivității și rezilienței afacerilor.

„Urmare a ghidării în afaceri, antreprenorii pot accesa fonduri nerambursabile oferite de Guvernul Republicii Moldova și de Uniunea Europeană în cadrul proiectului „UE pentru IMM-uri”. Astfel, Uniunea Europeană contribuie cu 8 milioane de euro pentru cofinanțarea a șapte programe cheie: PARE 1+2, Start pentru Tineri, Programul de Ecologizare a IMM-urilor, Programul de Transformare Digitală, Programul de Retehnologizare și eficiență energetică, Programul de susținere a Antreprenoriatului Feminin și Programul de Turism Rural”, se menționează într-un comunicat de presă.

Centrul de Informare și Consultanță în Afaceri din Bălți, situat pe strada Decebal 13, este deschis de luni până vineri, între orele 8:30 – 17:30.

Amintim că, inaugurarea Centrului a avut loc la finalul lunii ianuarie curent, în cadrul inițiativei „Susținere pentru dezvoltarea economică durabilă și inclusivă în Republica Moldova”. Proiectul este susținut financiar prin programul „EU4Moldova: Comunități Locale” oferit de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Implementarea proiectului este gestionată de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Informații detaliate despre activitățile ODA și programele pe care le implementează pot fi consultate pe site-ul oficial: www.oda.md.

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău