Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni

11 Iul. 2024, 11:19
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Iul. 2024, 11:19 // Actual //  bani.md

„Skills Lab” – Centrul de dezvoltare a carierei din oraşul Tiraspol a fost inaugurat recent şi a fost deschis pentru a oferi servicii de instruire cetăţenilor din stânga Nistrului, care-şi doresc să capete abilităţi de lucru la calculator. Deschiderea centrului a fost posibilă cu ajutorul sprijinului financiar în valoare de 37 500 de euro, acordat de către Uniunea Europeană şi Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est Europene.

Proiectul prevede oferirea instruirilor în cadrul a trei activităţi principale – hard skills şi soft skills a lucrului la calculator şi suportul oferit beneficiarilor pentru a-şi dezvolta cariera. În cadrul centrului sunt disponibile opt discipline educaţionale, care includ 35 de module, printre acestea învăţarea designului grafic, web design şi programare, managementul şi administrarea proiectului, marketingul digital şi automatizarea proceselor în afaceri.

Aceste cursuri sunt binevenite pentru antreprenorii care vor să-şi dezvolte afacerile, cât şi pentru manageri sau clienţii corporativi. Aşa cum centrul a fost deschis în cadrul unei întreprinderi sociale din Tiraspol, un accent sporit este acordat persoanelor din categorii vulnerabile, care pot beneficia de asistenţă şi instruiri gratuite. Primele două cursuri au fost deja lansate, iar celelalte vor fi disponibile începând cu luna septembrie.

Centrul „Skills Lab” din Tiraspol a fost deschis în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei. Cele 10 organizații ale societății civile beneficiare au au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău