Un frigider care să facă singur cumpărăturile. Cu ce vrea să ne uimească Amazon de această dată

05 Oct. 2021, 15:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 15:45 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Amazon lucrează la dezvoltarea unui frigider inteligent capabil să scaneze inventarul de alimente sau chiar să scaneze produsele pe care să expire și să plaseze singur comenzi pentru cumpărături, în funcție de obiceiurile tale de cumpărare.

Echipele de inginerii ai companiei lui Jeff Bezos lucrează împreună pentru a dezvolta „Project Pulse”, așa cum a fost denumit proiectul care își propune să aducă pe piață un frigider care va știi ce alimente are în el și care îi va ajuta pe utilizatori să țină evidența proviziilor, potrivit, scrie WallStreet.ro cu referire la BusinessInsider.

Acesta va analiza obiceiurile cumpărare ale utilizatorului, iar în funcție de inventarul din frigider, sistemul inteligent cu care va fi dotat electrocasnicul va putea comanda automat aprovizionarea cu alimentele sau ingredientele necesare.

Mai mult, pe baza ingredientelor din inventar, frigiderul ar putea veni cu idei de rețele culinare, ce i-ar putea ajuta pe utilizatori să se inspire.

Toate acestea se bazează pe implementarea aceluiași sistem care se regăsește în magazine Amazon Go, din care clienții își pot cumpăra singuri ce au nevoie și în care nu lucrează niciun fel de casier.

Cât despre producția efectivă a frigiderelor, surse citate de BusinessInsider spun că planul Amazon este de a încheia parteneriat cu producătorii de electrocasnice pentru a implementa sistemul dezvoltat de compania americană.

Amazon lucrează de cel puțin doi ani la acest proiect, dar deocamdată nu este clar când va fi lansat. Din păcate, sunt și voci care spun că proiectul ar putea fi abandonat, dacă procesul de dezvoltare se dovedește a fi nefezabil. Ar fi o investiție importantă irosită de Amazon, pentru că sursele spun că ar fi investit circa 50 de milioane de dolari pe an în dezvoltarea acestui concept.

Realitatea Live

14 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Canicula și seceta au lovit vara aceasta aproape toată Europa.

Apele au ajuns la un nivel extrem de scăzut, așa că în unele râuri din Cehia și Germania au putut fi văzute „Pietrele Foamei”, cu mesaje care ar data din anii 1600.

Pe pietrele din râul Elba, care a scăzut dramatic, un mesaj sculptat pe pietre spune „Dacă mă vezi, să plângi”. În trecut, în momentul în care nivelul apei scădea atât de dramatic, lumea se confrunta cu foamete.
„Secetele recente din Europa au făcut din nou vizibile „Piatrele Foamei” în unele râuri cehe și germane. Aceste pietre au fost folosite pentru a marca nivelul extrem de scăzut al râului, care ar prezice foamete.

Acesta, în râul Elba, este din 1616 și spune: „Dacă mă vezi, să plângi””, se arată într-o postare de pe Twitter.

Acele marcaje hidrologice, supranumite „Pietrele Foamei”, pot fi văzute deasupra nivelului apei doar în timpul perioadelor de secetă severă. Ele erau folosite pentru a fi gravate cu inscripţii ce prevesteau recolte slabe, întreruperea navigaţiei fluviale şi anotimpuri marcate de foamete.

În prezent, mesajele de pe aceste pietre apar la câteva săptămâni după previziunile meteorologice şi ale specialiştilor în agricultură.

Avertismente străvechi şi ameninţătoare, gravate în bolovani care rămân de obicei acoperiţi de apele fluviului Elba, au semănat panică de-a lungul secolelor în sufletele locuitorilor din Cehia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău