Un frigider care să facă singur cumpărăturile. Cu ce vrea să ne uimească Amazon de această dată

05 Oct. 2021, 15:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 15:45 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Amazon lucrează la dezvoltarea unui frigider inteligent capabil să scaneze inventarul de alimente sau chiar să scaneze produsele pe care să expire și să plaseze singur comenzi pentru cumpărături, în funcție de obiceiurile tale de cumpărare.

Echipele de inginerii ai companiei lui Jeff Bezos lucrează împreună pentru a dezvolta „Project Pulse”, așa cum a fost denumit proiectul care își propune să aducă pe piață un frigider care va știi ce alimente are în el și care îi va ajuta pe utilizatori să țină evidența proviziilor, potrivit, scrie WallStreet.ro cu referire la BusinessInsider.

Acesta va analiza obiceiurile cumpărare ale utilizatorului, iar în funcție de inventarul din frigider, sistemul inteligent cu care va fi dotat electrocasnicul va putea comanda automat aprovizionarea cu alimentele sau ingredientele necesare.

Mai mult, pe baza ingredientelor din inventar, frigiderul ar putea veni cu idei de rețele culinare, ce i-ar putea ajuta pe utilizatori să se inspire.

Toate acestea se bazează pe implementarea aceluiași sistem care se regăsește în magazine Amazon Go, din care clienții își pot cumpăra singuri ce au nevoie și în care nu lucrează niciun fel de casier.

Cât despre producția efectivă a frigiderelor, surse citate de BusinessInsider spun că planul Amazon este de a încheia parteneriat cu producătorii de electrocasnice pentru a implementa sistemul dezvoltat de compania americană.

Amazon lucrează de cel puțin doi ani la acest proiect, dar deocamdată nu este clar când va fi lansat. Din păcate, sunt și voci care spun că proiectul ar putea fi abandonat, dacă procesul de dezvoltare se dovedește a fi nefezabil. Ar fi o investiție importantă irosită de Amazon, pentru că sursele spun că ar fi investit circa 50 de milioane de dolari pe an în dezvoltarea acestui concept.

Realitatea Live

21 Oct. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2021, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul de transport și sistem din România, Transgaz, a anunțat miercuri că, începând cu aceeași zi, oferă capacitate de rezervare disponibilă în punctul de interconectare (PI) Ungheni, pentru companiile dispuse să exporte (sau să importe, însă nu este cazul dat fiind criza de la Chișinău) gaze în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă vor exista companii interesate și dacă Chișinăul este dispus să plătească prețul de pe bursele din România, destul de ridicat în comparație cu cel pe care-l avea negociat până în acest an cu Gazprom.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, prin care România poate exporta gaze naturale în Republica Moldova, a fost pus în funcțiune de la 1 octombrie 2021 și poate asigura întregul necesar de consum de peste Prut, cu excepția Transnistriei, rămânând doar ca furnizorii interesați să înceapă să nominalizeze volumele pe care vor să le vândă, anunțase marți directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al operatorului sistemului național de transport Transgaz, Elisabeta Ghidiu, la videoconferința Profit.ro Oil&Gas – “Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?”, citată de profit.ro.

Pentru anul gazier în curs, Transgaz precizează că vor fi oferite produse de capacitate fermă grupată zilnice, lunare și trimestriale, și intrazilnice, pe ambele direcții de transport. În situația în care, la licitațiile zilnice, oferta de capacitate fermă grupată a fost epuizată, sau nu a fost oferită, Transgaz va oferi produse de capacitate întreruptibilă pentru ziua următoare. Miercuri, la prima licitație organizată, Transgaz a oferit o capacitate de export de aproximativ 55 mii MWh/zi, la un tarif de ieșire de 0,004275 RON/KWh/zi, plus unul de intrare de 0,00835 lei moldovenești/KWh/zi (0,00205 RON/KWh/zi) perceput de Vestmoldtransgaz (filiala Transgaz din Republica Moldova). În ceea ce privește capacitatea de import oferită, și aceasta de două ori mai mică, de aproximativ 21,2 MWh/zi, la un tarif de ieșire, perceput de Vestmoldtransgaz, de 0,00923 lei moldovenești/KWh/zi (0,00227 RON/KWh/zi), și unul de intrare, perceput de Transgaz, de 0,00445 RON/MWh/zi).

Așa cum a scris Profit.ro, Transgaz se teme că volumul de gaze ce urmează a fi scos la tranzacționare iarna aceasta pe platformele Bursei Române de Mărfuri (BRM) va fi unul insuficient și vrea să cumpere cantitatea de gaze necesară echilibrării Sistemului Național de Transport (SNT) din import.

Singura variantă în care Republica Moldova s-ar putea alimenta cu gaz din România pare a fi majorarea importurilor prin punctul de interconectare de Negru Vodă, pe unde intră în țară gaz rusesc din TurkStream, dar pentru aceasta este nevoie de “acordul” Gazprom.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie