Un miliardar american a anunțat că îi lasă toată averea „lui Dumnezeu”

24 Oct. 2022, 17:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Oct. 2022, 17:54 // Au Bani //  MD Bani

Un miliardar american, cu o avere netă estimată în octombrie 2022 la 13,4 miliarde de dolari, a anunțat că îi lasă toată averea „lui Dumnezeu” iar familia nu va primi nimic de la el, pentru că nu vrea să le strice viitorul copiilor și nepoților săi.

David Green este fondatorul Hobby Lobby, un lanț de aproape 1.000 de magazine de artă și meșteșuguri din 47 de state ale SUA. Printr-o decizie similară cu cea a fondatorului retailerului de modă Patagonia, Yvon Chouinard, care și-a lăsat compania unei organizații non-profit care luptă pentru combaterea schimbărilor climatice, Green a spus că lasă compania bisericii și nimic din ceea ce a acumulat nu va ajunge la vreun membru al familie, potrivit Washington Times.

Fiul unui predicator și fiu de predicator evanghelist, David Green consideră că Dumnezeu este „adevăratul proprietar” al afacerii sale.

Hobby Lobby, imperiu care a început modest, cu un prim magazin deschis în august 1972, în North Oklahoma, a ajuns azi pe poziția 64 în clasamentul celor mai mari companii private din America, conform Forbes. Anul trecut a înregistrat un venit de de 6,4 miliarde de dolari.

Membrii familiei vor trebui să se mulțumească cu ceea ce au acumulat, pentru că Green este ferm și spune că Hobby Lobby va ajunge la Dumnezeu.

Într-un interviu acordat pentru Fox News, CEO-ul Hobby Lobby a explicat de ce a luat această decizie.

„La mijlocul anilor 1980 am traversat o perioadă în care eram foarte arogant și aproape că am pierdut afacerea. Dumnezeu a trebuit să-mi arate că el a fost acela care mi-a arătat calea spre succes. Biblia spune că Dumnezeu este cel care ne dă puterea de a face bogăție”, a spus el.

În timp ce cei mai mulți proprietari de afaceri își vând companiile și păstrează profiturile pentru ei și familiile lor, Green spune că „această idee a început să-l deranjeze din ce în ce mai mult”.

„Avocații și contabilii m-au sfătuit să transmit pur și simplu proprietatea copiilor și nepoților mei. Nu mi s-a părut corect să schimb sau chiar să stric viitorul nepoților”, spune miliardarul.

A mai explicat că, odată cu trecerea timpului, și-a dat seama că „tot succesul lui venise de la Dumnezeu”, iar scopul lui și al soției a devenit acela de „a-l onora pe Dumnezeu”, a mai spus el.

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău