VIDEO CSP se întrunește de urgență seara! Va fi propus/numit un procuror general interimar. Ce nume vehiculează

05 Oct. 2021, 19:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 19:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) se va întruni marți seară, 5 octombrie curent, într-o nouă ședință extraordinară. Aceasta urma să înceapă la ora 19:00. Cel puțin despre asta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, de pe pragul Procuraturii Generale pentru presă, scrie Realitatea.md.

Subiectul ședinței este propunerea și numirea unui candidat pentru exercitatea interimatului funcției de procuror general, în contextul în care Alexandr Stoianoglo și adjuncții săi au fost suspendați. Ba mai mult, s-a inițiat și o urmărire penală.

Întrebat dacă poate confirma reținerea lui Alexandr Stoianoglo, Sergiu Litvinenco a declarat că nu.

„Legea spune că se selectează în cinci zile, dar având în vedere că nu avem o conducere eu cred că este necesar să decidem cu privire la un candidat”, a declarat Sergiu Litvinenco, fără a fi sigur dacă va fi cvorum la ședința CSP.

În același timp este de menționat că se vehiculează că nu este exclus să revină în calitate de procuror general interimar Dumitru Robu. Acest procuror a mai exercitat interimatul în perioada fostului Parlament, când Blocul ACUM (PAS și Platforma DA) erau în coaliție cu PSRM.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 17:51 // Actual //  Lupu Eduard

Obligaţiunile retailerului local Elefant Online, în valoare de circa 17,5 milioane de lei, vor intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti începând cu 1 februarie 2022, conform BVB.

Listarea obligaţiunilor sub simbolul bursier ELF26 se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în lei către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost intermediate de TradeVille.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a Elefant Online listată la BVB. Prima a avut loc în 2018 şi a constat în emisiunea a 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune şi o rată a dobânzii fixă de 9% pe an.

Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen în data de 27 septembrie 2021.

Elefant a raportat afaceri de 104 milioane de lei în primul semestru din 2021 şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei. Spre comparaţie, în prima jumătate din 2020, compania a avut afaceri de 102 milioane de lei şi un profit net de 473.000 de lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited, înregistrată în Cipru. Firma cipriotă deţine 60,7% din business, iar în spatele ei se află, potrivit datelor ZF, omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău