(VIDEO) Elevii revin la învățământul online. Numărul copiilor bolnavi crește alarmant

20 Ian. 2022, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Ian. 2022, 16:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis trecerea la învățământul de la distanță. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a menționat că situația epidemiologică este alarmantă în țară, astfel, este necesară introducerea unor noi măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, scrie Realitatea.md.

„Astăzi suntem la nivel național în cod roșu. Totodată de luni până astăzi noi avem o creștere semnificativă și în următoarea luni aceste date vor fi cu siguranță mult mai înalte” a spus ministra.

Având în vedere pericolul pe care această tulpină de Omicron îl reprezintă pentru copii, membrii CNESP au decis trecerea școlilor la învățământul online.

Ministra a menționat că toate secțiile care au fost reactivate pentru a spitaliza copii bolnavi cu Covid-19 sunt pline.

„De exemplu la Spitalul Municipal Ignatenco am deschis corespunzător alternând fiecare secție cu câte 30 de paturi, deci la sfârșitul după deschidere seara absolut toate paturile au fost ocupate. A doua zi exact același lucru”, a mai adăugat Nemerenco.

Totodată atât în sfera publică, cât și în mediul privat se va lucra pe cât posibil de la distanță sau în ture.

Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat ieri, 19 ianuarie, că au fost confirmate peste 3200 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Această cifră reprezentând un număr record de la începutul pandemiei.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău