(VIDEO) Elevii revin la învățământul online. Numărul copiilor bolnavi crește alarmant

20 Ian. 2022, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Ian. 2022, 16:35 // Actual //  MD Bani

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis trecerea la învățământul de la distanță. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a menționat că situația epidemiologică este alarmantă în țară, astfel, este necesară introducerea unor noi măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, scrie Realitatea.md.

„Astăzi suntem la nivel național în cod roșu. Totodată de luni până astăzi noi avem o creștere semnificativă și în următoarea luni aceste date vor fi cu siguranță mult mai înalte” a spus ministra.

Având în vedere pericolul pe care această tulpină de Omicron îl reprezintă pentru copii, membrii CNESP au decis trecerea școlilor la învățământul online.

Ministra a menționat că toate secțiile care au fost reactivate pentru a spitaliza copii bolnavi cu Covid-19 sunt pline.

„De exemplu la Spitalul Municipal Ignatenco am deschis corespunzător alternând fiecare secție cu câte 30 de paturi, deci la sfârșitul după deschidere seara absolut toate paturile au fost ocupate. A doua zi exact același lucru”, a mai adăugat Nemerenco.

Totodată atât în sfera publică, cât și în mediul privat se va lucra pe cât posibil de la distanță sau în ture.

Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat ieri, 19 ianuarie, că au fost confirmate peste 3200 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Această cifră reprezentând un număr record de la începutul pandemiei.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău