VIDEO Putin îl dezlănţuie pe Prigojin: Wagner înrolează deţinuţi să lupte în Ucraina în schimbul amnistiei

15 Sept. 2022, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Sept. 2022, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un video, Evgheni Prigojin vorbeşte, în numele companie sale de mercenari, Wagner, unui grup de deţinuţi ai unei închisori ruseşti, propunându-le recrutarea în aşa-numita „operaţiune militară specială” rusă din Ucraina în schimbul amnistiei.

Imaginile demonstrează nu numai legăturile lui Prigojin cu gruparea Wagner, pe care a negat-o întotdeauna, declanşând procese pentru defăimare şi cerând înlăturarea investigaţiilor care îl vizau, ci şi faptul că Rusia recrutează prizonierilor pentru a lupta în Ucraina.

Prizonierii ar urma să lupte în rândurile grupării Wagner, denumită şi „armata lui Putin”. După şase luni în Ucraina, primesc amnistia, pot pleca acasă sau pot rămâne în rândurile lui Wagner.

Cum s-a ridicat Progojin

„Bucătarul lui Putin”, Evgeny Prigojin, a început să facă o avere vânzând hot-dog-uri, după ce a ispăşit nouă ani de închisoare.

Ascensiunea sa a început în anii 1990, când a deschis diverse restaurante de lux, inclusiv „Insula Nouă”, unde liderul de la Kremlin a luat masa cu Jacques Chirac, în 2001.

Putin a fost atât de fascinat de un om care a creat un imperiu din nimic încât i-a încredinţat aprovizionarea cu alimente a Kremlinului. De aici i se trage şi porecla.

De asemenea, contractele guvernamentale de milioane de dolari l-au ajutat să conducă „fabrica de troli” a Moscovei şi compania care angajează mercenari Wagner.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 18:01
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 18:01 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

În Republica Moldova, se pregătește o posibilă abolire a regulii care impune autorizarea Băncii Naționale pentru deținerea a peste 1% din acțiunile băncilor. Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a dezvăluit această intenție într-un interviu acordat Reuters. Potrivit declarațiilor sale, regula actuală, introdusă ca măsură temporară pentru creșterea transparenței și îmbunătățirea guvernanței în urma fraudei masive din sistemul bancar al țării în 2014-2015, ar putea fi eliminată în acest an, pe măsură ce țara își propune să extindă piețele de capital.

Anca Dragu a subliniat că regula este considerată o măsură dură și restrictivă, temporară până când Banca Națională va putea implementa alte instrumente pentru asigurarea integrității sistemului bancar. Aceasta a menționat că există motive să se creadă că măsura a avut un impact pozitiv și că perioada sa temporară se apropie de final.

În cadrul eforturilor de reformare a sistemului bancar, BNM colaborează cu experți de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Monetar Internațional pentru dezvoltarea unei legislații care să permită eliminarea acționarilor neprietenoși de pe piață. Abolirea regulei care limitează deținerea acțiunilor la 1% va facilita planurile de a oferi public acțiuni ale celei mai mari bănci din țară, maib, prin intermediul unei oferte publice inițiale la Bursa de Valori București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău