La Ministerul de Externe vor fi disponibile 19 funcții noi. Vor completa Direcția integrare europeană

15 Sept. 2022, 11:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
15 Sept. 2022, 11:05 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Guvernul a aprobat în ședința Executivului din 14 septembrie crearea în cadrul MAEIE a 19 posturi diplomatice. În acest context, viceprim-ministrul Nicu Popescu a explicat că majoritatea posturilor vor completa Direcția integrare europeană, care la moment este compusă din doar 15 funcționari. Astfel, la Ministerul de Externe vor fi disponibile funcții noi.

„Statutul de candidat la aderare la UE trebuie să însemne și o transformare calitativă a relației noastre cu Uniunea Europeană necesitând rezultate și eficiență maximă în cooperare cu partenerii noștri europeni. Astăzi, atât ministerul de externe cât și toate agențiile și practic toate ministerele sunt implicate în procesul de pregătire a Republicii Moldova pentru aderare la UE, toți lucrăm la capacități maxime, dar avem nevoie de capacități mai mari.” a declarat Nicu Popescu.

Potrivit oficialului, noile funcții vacante sunt o investiție în viitorul nostru european, întrucât  una din condițiile principale înaintate de către Comisia Europeană pentru ca Republica Moldova să continue și să accelereze chiar aderarea la UE ține și de fortificarea capacităților noastre administrative de a pregăti țara noastră pentru aderare la UE.

Astfel, în scurt timp, Ministerul va organiza un concurs public de angajare.

„Proiectul a fost avizat de către autoritățile competente pe domeniul de reglementare, inclusiv a fost supus expertizei juridice și anticorupție în conformitate cu prevederile legii.” a conchis ministrul Nicu Popescu.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 14:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 14:18 // Actual //  Lupu Eduard

Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz” a anunțat astăzi o serie de modificări semnificative în conducerea întreprinderii, odată cu expirarea mandatului componenței actuale a Consiliului de Administrație începând cu data de 25 iunie 2024. În urma acestei schimbări, a fost constituit un nou Consiliu de Administrație format din 7 membri.

Noua componență a Consiliului de Administrație include următoarele persoane:
– Bubenov Anton
– Vlasov Pavel
– Emelyanov Denis
– Jelnov Roman
– Yuriev Mihail
– Ceban Vadim
– Corin Serghei

De asemenea, în cadrul aceleași decizii, dl Ceban Vadim a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, cu responsabilitatea de a conduce strategia și operațiunile companiei în următoarele 3 luni. Alături de dl Ceban, funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului de Administrație vor fi ocupate de dnii Emelyanov Denis, Yuryev Mihail și Corin Serghei.

Moldovagaz, compania fiică a gigantul rus Gazprom a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, față de pierderile de 323 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului financiar al companiei.

Moldovagaz este controlată de concernul rus Gazprom – 50%, Agenția Proprietății Publice – 35,3%, iar Tiraspoltransgaz – 13,14%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău