VIDEO Traian în inspecție la Rîșcani. Ce planuri are pretura pentru parcul „Dumitru Rîșcanu” – perla sectorului

13 Mart. 2023, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
13 Mart. 2023, 16:31 // Actual //  MD Bani

Ora de LIVE cu Traian la preturile din Capitală a ajuns la Rîșcani. Colegul nostru a discutat despre reușitele, problemele și proiectele de dezvoltare ale sectorului cu pretorul Vlad Melnic.

„S-au executat mai multe lucrări ce țin de renovarea parcurilor, drumurilor, căilor de acces spre școli, grădinițe. Dat fiind faptul că se vede cu ochiul liber reparația sectorului și investițiile destul de mari, sunt atrași mai mulți agenți economici, cresc prețurile la bunurile imobile”, a declarat pretorul sectorului Rîșcani.

Potrivit lui Vlad Melnic, în sectorul Rîșcani există multe probleme, însă administrația locală încearcă să facă față.

„În anul 2022 am început proiecte masive, cum ar fi reparația străzilor Dumitru Rîșcanu, Braniștii, Tudor Vladimirescu, strada Ceucari. Avem multe proiecte multianuale. Ne propunem să încheiem aceste proiecte înainte de termen, până la începutul verii”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Când începem reparația unui parc, cum ar fi scuarul de pe strada Moscovei – așa numitul parc „Mezon”, scuarul de pe strada Kiev, scuarul de la Poșta Veche – o zonă care a fost părăsită și uitată de toată lumea și necesită o investiție serioasă, scuarul „Ivan Zaikin” și cel mai mare parc din sectorul Rîșcani – „Dumitru Rîșcanu” – unde azi se investește o sumă impunătoare, pentru că este până la urmă o perlă a sectorului – întotdeauna sunt incluse și elemente pentru copii, mese de tenis și alte activități de recreere”, menționează Vlad Melnic.

Pretorul i-a îndemnat pe locuitori să cruțe banul public și să păstreze instalațiile și lucrările efectuate în sectorul Rîșcani.

„Sunt locuitor al sectorului Rîșcani din 1985. Am trăit toată viața în acest sector și sunt mândru că pot fi de folos societății și acestui sector. Când pleacă la lucru, ce întâlnesc oamenii în cale? Ies din scară, ajung la stația renovată, urcă în transportul public – care este nou, și ajung la lucru. Asta este menirea administrației publice locale – să creeze condiții pentru deplasarea cetățenilor de acasă la lucru și de la lucru acasă”, a conchis Melnic.

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 09:27
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
23 Apr. 2024, 09:27 // Slider //  Soroceanu Olga

Philip Morris International (PMI) a făcut public cel de-al cincilea Raport Integrat pentru anul 2023, care prezintă progresele companiei în atingerea obiectivului său primar – crearea unui viitor fără fum. Cu un accent puternic pe practicile sustenabile, raportul evidențiază realizările în mai multe direcții, de la investiții în dezvoltarea produselor fără fum, promovarea economiei circulare, până la crearea unei culturi incluzive în cadrul companiei.

Raportul Integrat descrie strategia de sustenabilitate a Philip Morris International în două direcții: impactul produselor (ce produce compania) și impactul operațiunilor (cum compania produce). 

Principala ambiție a companiei este dezvoltarea alternativelor fără fum fundamentate științific. Raportul relevă că, începând cu anul 2008, Philip Morris International a investit peste 12,5 miliarde USD în această direcție. Totodată, la nivel global sunt peste 28 de milioane de utilizatori adulți ai dispozitivelor electronice de încălzire a tutunului, prezente pe 84 de piețe în toată lumea. 

„2023 a fost un an marcat de unitate, determinare și un angajament continuu față de viziunea noastră – crearea unui viitor fără fum. Pe măsură ce ne confruntăm cu noi provocări, reziliența de durată a oamenilor noștri, talentul excepțional și profunzimea scopului ne asigură că suntem bine pregătiți pentru a ne continua călătoria – urmărind progresul, îmbrățișând inovația și promovând sustenabilitatea, în timp ce ne transformăm cu adevărat”, a declarat Jacek Olczak, director executiv al Philip Morris International. 

Construind un viitor fără fum, compania pune accent pe impactul produselor sale asupra mediului înconjurător. Pentru a reduce problema deșeurilor post-consum, Philip Morris International colectează dispozitivele de încălzire a tutunului care nu mai sunt funcționale. O parte din dispozitive sunt reparate și plasate din nou spre comercializare. Anul trecut, 320.000 de dispozitive electronice fără fum au fost recondiționate, dublu față de 2021. Dispozitivele care nu pot fi reparate sunt reciclate și utilizate în producție. 

„La Philip Morris International, sustenabilitatea este un proces continuu de transformare și inovare. Este o oportunitate pentru a regândi toate procesele de lucru și a implementa practici noi. Atât la nivel global, cât și local, compania noastră s-a angajat să se dezvolte sustenabil pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului și societății. În 2018, ne-am alăturat programului global de colectare a dispozitivelor electronice uzate și am reușit să transmitem spre reciclare 5 tone de dispozitive colectate de la utilizatori”, a declarat Elena Naumenko, director al Philip Morris Moldova. 

Raportul descrie, de asemenea, angajamentul PMI de a promova incluziunea și egalitatea pentru cei peste 73.700 de angajați din întreaga lume. 

„Aceste angajamente fac parte din ADN-ul companiei de a promova oportunități echitabile de dezvoltare și avansare în carieră. Ne mândrim că, în Moldova, reprezentarea de gen în funcțiile de conducere este de 50/50. Suntem motivați să continuăm să construim un mediu de lucru incluziv și divers, în care fiecare membru al echipei se simte apreciat și încurajat. Eforturile noastre sunt confirmate de sondajele interne, care arată că peste 90% dintre angajații noștri sunt mândri să lucreze la Philip Morris Moldova și ar recomanda compania noastră prietenilor”, a declarat Elena Naumenko.

Raportul Integrat pentru anul 2023 demonstrează progrese în reducerea amprentei de carbon, precum și în promovarea practicilor de aprovizionare durabilă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău