VIDEO „Ziua Carierei la BNM” a reunit zeci de tineri dornici să activeze în sectorul bancar al Republicii Moldova

17 Feb. 2023, 17:51
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
17 Feb. 2023, 17:51 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Aproape o sută de participanți au venit astăzi la Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru a o descoperi în calitate de angajator, în cadrul evenimentului „Ziua Carierei la BNM”. Ca să asigure și prezența altor doritori la manifestare, banca centrală a organizat, în același timp, evenimentul și în format online.

Astfel, participanții au aflat direct de la angajații Băncii Naționale cum ar putea să se alăture echipei de profesioniști din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, care a adresat celor prezenți un cuvânt de salut, s-a referit la specificul  funcționării unei bănci centrale, diversitatea domeniilor de intervenție ale acesteia, cât și la oportunitățile oferite de banca centrală angajaților săi.

„BNM este în căutare permanentă de specialiști tineri, cu pregătire academică în domeniul bănci și finanțe, economiști, matematicieni,  ingineri în tehnologii informaționale. BNM poate să le ofere acestor specialiști o pistă bună de lansare unde oamenii pot să își dezvolte mai departe cunoștințele… Cererea noastre de cadre noi este mare și așteptările sunt mari. Știți că BNM acum urmează să preia mai multe responsabilități de supraveghere. Mă refer la supravegherea sectorului de asigurări, a instituțiilor financiare nebancare, ni se lărgește mandatul de stabilitate financiară, respectiv vom avea nevoie de cadre noi. BNM vrea să dezvolte dimensiunea de FinTech,  cea a sistemelor de plăți, incluziunea și educația financiară. Astfel, avem nevoie de oameni care să vină să lucreze cu entuziasm și abnegație, pentru că așa muncim noi la Banca Națională”, a precizat Octavian Armașu.

Evenimentul a inclus un panel de discuții, în cadrul căruia participanții au primit răspunsuri la o serie de întrebări legate de domeniile de activitate ale BNM. Au urmat nouă ateliere de lucru tematice, în cadrul cărora au fost abordate subiecte ca supravegherea bancară, raportările statistice, sistemele de plăți, tehnologiile și securitatea informațională, relații externe și integrare europeană, piețe financiare, reglementare și autorizare, stabilitate financiară, contabilitate și raportare financiară. Un moment special a fost vizita la muzeul BNM, unde invitații au avut parte de o prezentare despre însemnele monedei naționale.  De asemenea, vizitatorii au luat cunoștință de posturile vacante de la BNM, cerințele față de potențialii viitori angajați și oportunitățile de dezvoltare profesională oferite de BNM.

Evenimentul „Ziua Carierei la Banca Națională a Moldovei” este la cea de-a doua ediție, fiind organizat în colaborare cu instituțiile de învățământ superior din țară.

Realitatea Live

01 Mart. 2024, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Mart. 2024, 16:35 // Actual //  bani.md

Așteptarea a luat sfârșit! Cel mai anticipat film al anului – blockbusterul „Dune Partea II” a fost lansat, în avanpremieră, la Cineplex! Pe data de 28 februarie, primii spectatori au trăit experiența unică, pe care doar „Dune: Partea II”, o poate oferi.

Ecranizarea continuă firul narativ al primei părți, „Dune”, lansată în anul 2021 și deținătoare a 6 premii Oscar Academy Awards.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău