Un startup moldovenesc de edtech a ridicat o rundă de finanțare în valoare de 1 milion de euro

17 Feb. 2023, 17:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
17 Feb. 2023, 17:06 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Moldova dispune de suficient talent pentru a crea companii de top. De acest fapt ne convinge Emil Chichioi, un tânăr din Republica Moldova care și-a făcut studiile în Olanda și a reușit între timp să înființeze de la distanță o companie în Moldova. Bloomcoding este o școală de programare online – pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani care, prin utilizarea instrumentelor AR și VR, ajută elevii să învețe programare.

În mai puțin de doi ani de la lansare, școala numără peste 1000 de elevi din diverse țări ce frecventează cursurile cu entuziasm. Bloomcoding activează pe piețele din România, Bulgaria, Polonia, iar datorită investiției primite – urmează să devină lider în regiune și să se lanseze pe alte două piețe în 2023.

Runda de 1 milion de euro, care a atras interesul investitorilor cu renume din zona central europeană, este un rezultat al muncii așteptat și remarcabil pentru Bloomcoding. Pentru prima dată, două companii mari de investiție: Credo (cunoscută pentru investițiile sale în unicornul UIPath) și Inovo (cunoscută pentru investiții în unicornul Booksy) au alocat fonduri pentru creșterea și dezvoltarea unui startup moldovenesc, valorificând astfel atât progresul, cât și potențialul companiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Mai mult, runda reprezintă o evoluție importantă în relațiile transfrontaliere, fondul de investiții u.ventures din Ucraina fiind cel care a marcat prima investiție de tip venture capital într-un start-up din Moldova.

„Suntem încântați să avem alături parteneri atât de puternici în ridicarea acestei runde de finanțare. Obținerea ei ne permite să ne extindem în zone geografice noi, contribuind astfel la realizarea viziunii noastre. În plus, această finanțare ne va permite să inovăm și să îmbunătățim lecțiile online live pe care le oferim. Lucrăm cu dedicație pentru a aduce ceva inedit pe piața lecțiilor de programare digitale, iar pentru asta, suntem deschiși să abordăm prioritar talent local, din Republica Moldova, a declarat Emil Chichioi, co-fondator și CEO al Bloomcoding.

Pe lângă victoria de a fi considerată una dintre cele mai importante runde de finanțare din Moldova, Bloomcoding a obținut, de asemenea, recunoaștere internațională, câștigând 3 mari acceleratoare într-o perioadă de doar jumătate de an: Rubik Hub Accelerator din România, sTARTUp Day 2022 din Tartu, Estonia și Genesis StartUp Academy în parteneriat cu Meta.

Finanțarea de 1 milion de euro este un eveniment semnificativ atât pentru Bloomcoding, cât și pentru mediul de afaceri din Republica Moldova. Astfel, Bloomcoding își propune să angajeze peste 30 de talente și peste 100 de instructori în foarte scurt timp.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău