Un startup moldovenesc de edtech a ridicat o rundă de finanțare în valoare de 1 milion de euro

17 Feb. 2023, 17:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Feb. 2023, 17:06 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Moldova dispune de suficient talent pentru a crea companii de top. De acest fapt ne convinge Emil Chichioi, un tânăr din Republica Moldova care și-a făcut studiile în Olanda și a reușit între timp să înființeze de la distanță o companie în Moldova. Bloomcoding este o școală de programare online – pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani care, prin utilizarea instrumentelor AR și VR, ajută elevii să învețe programare.

În mai puțin de doi ani de la lansare, școala numără peste 1000 de elevi din diverse țări ce frecventează cursurile cu entuziasm. Bloomcoding activează pe piețele din România, Bulgaria, Polonia, iar datorită investiției primite – urmează să devină lider în regiune și să se lanseze pe alte două piețe în 2023.

Runda de 1 milion de euro, care a atras interesul investitorilor cu renume din zona central europeană, este un rezultat al muncii așteptat și remarcabil pentru Bloomcoding. Pentru prima dată, două companii mari de investiție: Credo (cunoscută pentru investițiile sale în unicornul UIPath) și Inovo (cunoscută pentru investiții în unicornul Booksy) au alocat fonduri pentru creșterea și dezvoltarea unui startup moldovenesc, valorificând astfel atât progresul, cât și potențialul companiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Mai mult, runda reprezintă o evoluție importantă în relațiile transfrontaliere, fondul de investiții u.ventures din Ucraina fiind cel care a marcat prima investiție de tip venture capital într-un start-up din Moldova.

„Suntem încântați să avem alături parteneri atât de puternici în ridicarea acestei runde de finanțare. Obținerea ei ne permite să ne extindem în zone geografice noi, contribuind astfel la realizarea viziunii noastre. În plus, această finanțare ne va permite să inovăm și să îmbunătățim lecțiile online live pe care le oferim. Lucrăm cu dedicație pentru a aduce ceva inedit pe piața lecțiilor de programare digitale, iar pentru asta, suntem deschiși să abordăm prioritar talent local, din Republica Moldova, a declarat Emil Chichioi, co-fondator și CEO al Bloomcoding.

Pe lângă victoria de a fi considerată una dintre cele mai importante runde de finanțare din Moldova, Bloomcoding a obținut, de asemenea, recunoaștere internațională, câștigând 3 mari acceleratoare într-o perioadă de doar jumătate de an: Rubik Hub Accelerator din România, sTARTUp Day 2022 din Tartu, Estonia și Genesis StartUp Academy în parteneriat cu Meta.

Finanțarea de 1 milion de euro este un eveniment semnificativ atât pentru Bloomcoding, cât și pentru mediul de afaceri din Republica Moldova. Astfel, Bloomcoding își propune să angajeze peste 30 de talente și peste 100 de instructori în foarte scurt timp.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău