10 idei de activități part-time pentru a-ți crea o nouă sursă de venit

30 Iul. 2021, 14:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 14:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ai probleme cu banii și vrei să câștigi mai mult? Dacă mai ai și ceva timp liber, noi îți propunem câteva acțivități part-time care îți vor genera un nou venit.

1. Traducător/Profesor de limbi străine

Dacă stăpânești foarte bine mai multe limbi de circulație internațională, îți poți oferi serviiciile online companiilor, agențiilor de traducere, dar poți găsi diverse colaborări și în zonă în care locuiesti (afaceri locale, școli, meditații private).

2. Affiliate Marketing

Dacă îți place să scrii și ai un blog sau un site, îți poți monetiza foarte bine pasiunea vânzând publicitate, sau promovând anumite produse pentru care încasați un comision atunci când acestea se vând, sau prin sistemul Adsense de la Google.

3. Îți vinzi serviciile online

Fie că ești designer, coach, psiholog, contabil, medic, consultant sau avocat, poți câștiga foarte bine bani vânzându-ți serviciile online. Te poți înscrie pe o platformă de freelanceri unde companii interesate de serviciile tale te pot contracta.

4. Social media manager

Ești tot timpul online și îți place să postezi pe rețelele de socializare? Poți transformă asta în bani dacă preiei contul unei firme și te ocupi de tot ce înseamnă prezența acesteia pe rețele de socializare ( Facebook, Instagram Pinterest, Linkedin..)

5. Cursuri online

Ești un profesionist în domeniul tău de activitate și crezi că îi poți învață și pe alții? Crearea unui curs online este o metodă excelentă de a obține un venit pasiv de oriunde ai locui. Poți face un curs de comunicare, finanțe personale, public speaking, programare, marketing, apoi îl încarci pe o platformă de învățare online gen Coursera sau Udemy, de unde primești un procent din vânzările efectuate.

6. Programator

Este o muncă înalt calificată, care însă nu necesită o mulțime de echipamente, și pe care o poți învață din diverse cursuri și tutoriale online. Odată ce ai dobândit cunoștințele îți poți oferi serviciile atât pe diverse platforme de freelanceri cât și companiilor în mod direct. Important este să fi orientat către detalii, meticulous, și să respecți termenele.

7. Fotograf

Ai nevoie de un apărat foto performant, accesorii și cunoștințe de editare. Apoi te specializezi pe un anumit tip de fotografie ( de eveniment, portret, de produs, documentar..) și clienții nu vor întârzia să apăra. Îți poți încărca pozele pe site-urile gen Dreamstime sau Getty Images, de unde primești un procent din vânzări.

8. Make-up artist / Hairstylist

Dacă ești pasionat/ a de zona de frumusețe și îngrijire, poți să te specializezi și să oferi aceste servicii seara sau în weekend, chiar la tin acasă. Îți faci un cerc de cliente fidele și îți asiguri o nouă sursă de venit.

9. Meșteșuguri / produse hand made

Poți să faci diverse lucruri manual, de genul lumânărilor parfumate, bijuterii handmade, săpunuri natural, prăjituri sau orice altceva. Găsești pe internet cursuri și sfaturi despre cum să faci diverse lucruri, apoi le poți vinde pe Facebook sau Olx.

10. Reprezentant vânzări / MLM 

Sunt sute de oferte de munca de acasă, oferite de firme de multi level marketing ( MLM) . Pot fi o sursă bună de venit dacă ești perseverant, îți place să vinzi și să comunici cu oamenii. Există atât de multe opțiuni, încât poți alege în funcție de produse, brand, echipă, pasiunile tale, etc.

Sursa: gandeste-pozitiv.ro

 

 

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 17:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Întreaga producție a celei mai mari fabrici de ciocolată din lume a fost sistată, în urma depistării unui focar de salmonella.

Potrivit publicației britanice Daily Mail, fabrica aparţine gigantului elveţian Barry Callebaut şi este situată în oraşul belgian Wieze, scrie gandul.ro.

Gigantul din domeniul ciocolatei producea loturi angro pentru 73 de companii, printre care Hershey, Mondelez, Unilever sau Nestle. Exportul a fost oprit de urgență.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău