1,47 milioane de dolari pentru o pereche de adidași purtați. I-au aparținut lui Michael Jordan

25 Oct. 2021, 17:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Oct. 2021, 17:11 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O pereche de adidași purtați de starul american de baschet Michael Jordan s-au vândut la licitație pentru suma record de 1,47 milioane de dolari.

Jordan a folosit perechea de Nike Air Ships roșii și albe în timpul primului său sezon cu Chicago Bulls în 1984. Acesta a fost anul în care el și Nike și-au început colaborarea pentru a-și crea marca de îmbrăcăminte și încălțăminte. Prețul este cel mai mare plătit vreodată pentru încălțămintea purtată la joc din orice sport. Jordan este văzut de mulți drept cel mai bun jucător din istoria baschetului.

„Acest rezultat record pentru Jordan Nike Air Ships afirmă locul lui Michael Jordan și al francizei Air Jordan în vârful pieței de pantofi sport”, a declarat Brahm Wachter Sotheby’s după licitația de duminică din Las Vegas.

Adidașii semnați au fost cumpărați de Nick Fiorella, un cunoscut colecționar. Înainte de licitație, se estimase că se vor vinde cu 1 și 1,5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, nu sunt cei mai scumpi adidași vânduti vreodată. Recordul îi aparține rapperului Kanye West, ale cărui prototipuri Nike Air Yeezy 1 au adus 1,8 milioane de dolari printr-o vânzare privată în aprilie.

Prețul record pentru adidași a fost doborât de mai multe ori în ultimii ani, iar piața atrage acum interesul atât din partea cumpărătorilor generali, cât și a colectionarilor de top.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău