15 pensiuni și hoteluri din regiunea Cahul vor fi susținute în cadrul primului Accelerator de Turism din Moldova

09 Sept. 2022, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Sept. 2022, 17:04 // Actual //  MD Bani

EU4Moldova: Startup City Cahul a lansat primul Accelerator de Turism în Moldova. 15 proprietari de pensiuni și hoteluri din Cahul vor participa la un program de 3 luni. Pe parcursul acceleratorului, mentorii și experții din sectorul turismului îi vor instrui și ghida pe beneficiari să își digitalizeze serviciile turistice, să elaboreze o strategie de dezvoltare și să creeze o platformă turistică comună pentru regiunea Cahul.

Deschiderea oficială a programului a avut loc pe 7 septembrie, în cadrul căreia 15 proprietari de hoteluri și pensiuni care au trecut etapa de selecție, mentorii, organizatorii și partenerii  programului s-au întâlnit la Cahul și au discutat despre formatul programului și au trasat obiective comune pentru procesul de formare.

În țările în care turismul contribuie în mare măsură la dezvoltarea economică, desfășurarea de acceleratoare de turism este o practică obișnuită. În Republica Moldova, Acceleratorul de Turism pentru regiunea Cahul este primul de acest gen și va contribui la dezvoltarea regiunii.

În domeniul turismului e nevoie de soluții inovative ce pot contribui la depășirea dificultăților din sector și la creșterea potențialului regional, astfel atrăgând turiști, atât locali, cât și străini.

Evghenia Snitco, Coordonatoare de Programe şi Asistentă de Programe în cadrul Ambasadei Suediei din Chișinău, a declarat: „Următoarele trei luni vor fi foarte interesante și intense pentru participanți. Noi vă îndemnăm să creați parteneriate între voi. E foarte interesant nu doar să-ți dezvolți propria afacere, dar și să privești potențialul regiunii ca pe un mix de servicii. Un turist care vizitează regiunea Cahul își dorește nu doar să se cazeze și să mănânce gustos, dar cu siguranță își dorește să se implice și în alte activități, precum kayaking, plimbări cu caii, vizite la ferme și altele. Noi vom vizita Cahul foarte des și ne va face plăcere să comunicăm cu voi.”

Acceleratorul include componenta educațională, consultanță de specialitate pentru identificarea ofertelor unice ale fiecărui participant, expertiză de marketing, asistență în SMM și creare de content, precum și o serie de workshopuri  în cadrul cărora participanții își vor aprofunda abilitățile în spațiul digital.

„Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul e prezent în municipiul și regiunea Cahul de mai bine de doi ani. Suntem susținuți financiar de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. Ne dorim să dezvoltăm premise pentru dezvoltarea economică. Iar antreprenorii din regiune sunt cei care oferă locuri de muncă, aduc resurse în teritoriu și reușesc să crească potențialul de dezvoltare a regiunii Cahul. Ne dorim ca atunci când se va discuta despre turismul din sudul țării, oamenii să-și amintească în primul rând de regiunea Cahul. Haideți să încercăm prin efort comun să aducem cât mai multe surse în regiunea de sud a țării”, a subliniat Corina Andronic, Coordonator Adjunct al Proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul.

Sarcina comună a participanților este de a crea un concept pentru evenimentul organizat anual în regiunea Cahul, destinat să atragă turiști și să crească vizibilitatea regiunii în țară.

Partenerii XY Partners  și Teleportravel planifică  să instruiască 15 proprietari de pensiuni și hoteluri în cadrul programului Accelerator de Turism, în perioada 7 septembrie – 15 decembrie 2022. Programul va culmina cu un eveniment oficial de prezentare a rezultatelor.

EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriat, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău