Trei, doi, unu, PITCH!

09 Sept. 2022, 16:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
09 Sept. 2022, 16:44 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Prima ediție a PITCH.MD este lansată astăzi, 9 septembrie, în Moldova. PITCH.MD este un concurs național de conținut creativ, care va consolida cetățenii Republicii Moldova, va evidenția diversitatea lor și tendința de a crea împreună un viitor de succes.

PITCH.MD este o competiție echitabilă și deschisă pentru profesioniști cu experiență din industria creativă, creatori de conținut pentru platforme digitale și rețele sociale, producători, realizatori de film și oamenii creativi din Republica Moldova (de pe ambele maluri ale Nistrului), care doresc să obțină suport pentru realizarea noilor proiecte creative, pentru dezvoltarea continuă a inițiativelor deja implementate și pentru îmbunătățirea abilităților tehnice și de marketing.

PITCH.MD va susține idei și propuneri de proiecte (în limbile bulgară, găgăuză, română, rusă, ucraineană și alte limbi vorbite în țara noastră), în conformitate cu două teme de referință:

 • “Consolidarea Republicii Moldova”: Care sunt valorile culturale și civice împărtășite de cetățenii moldoveni?
 • “Viitorul Republicii Moldova”: Cum contribuim la prosperarea țării? Care sunt oportunitățile economice?

PITCH.MD acceptă următoarele tipuri de formate:

 • video (cu durata de 1-10 min) pentru YouTube, TikTok și alte platforme digitale și rețele de socializare;
 • proiecte de scenariu (inclusiv pentru seriale animate);
 • programe TV (documentare, reality, talk-show, divertisment și umor, științifice, interviu etc.);
 • episoade pilot;
 • scurtmetraje;
 • podcasturi și cărți audio;
 • spectacole de teatru;
 • jocuri, arte vizuale, conținut interactiv, proiecte de XR și VR;
 • concerte de muzică, expoziții de artă etc.

Juriul PITCH.MD, format din experți naționali și internaționali, va selecta șase câștigători ai concursului, care vor beneficia de finanțare și serviciile necesare pentru producerea ideii prezentate (în funcție de obiectivele și volumul producției).

Pentru informații detaliate consultați pagina oficială www.pitch.md, unde poate fi completat Formularul de aplicare. Termenul limită de depunere a cererilor este 26 septembrie 2022

PITCH.MD este susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în parteneriat cu Asociația Industriilor Creative din Moldova (COR), MEDIACOR și PRIOR MEDIA.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău