3 lucruri pe care le poți face ca antreprenor la început de drum, pentru depășirea obstacolelor

17 Iun. 2023, 18:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Iun. 2023, 18:57 // Actual //  Lupu Eduard

Mediul de afaceri din ce în ce mai dinamic îi pune în dificultate pe mulți antreprenori. În special atunci când ești la început de drum, te poți simți copleșit de volumul de sarcini care trebuie realizate, de cantitatea de informații pe care trebuie să o asimilezi și de obstacolele cu care te confrunți, scrie antena3.ro.

Pentru a-ți administra afacerea într-un mod cât mai eficient, este important să știi cum să gestionezi obstacolele care îți apar în cale. Descoperă 3 lucruri pe care le poți face.

1. Planifică și prioritizează

Planificarea eficientă te poate ajuta să stabilești obiective clare și să identifici strategiile și resursele necesare pentru a le atinge. Pentru a face asta, este important să evaluezi situația actuală în care se află businessul tău, să identifici potențialele obstacole și să dezvolți planuri de acțiune adecvate. În acest mod, vei fi proactiv și vei putea lua decizii informate, reducând riscul de a fi copleșit de provocări.

În planificarea acțiunilor necesare pentru atingerea obiectivelor, este necesar să le prioritizezi pe cele care au importanță pe termen scurt și mediu. De cele mai multe ori, o afacere la început de drum dispune de resurse limitate, care nu permit realizarea tuturor sarcinilor simultan. Așadar, prin stabilirea priorităților, te poți concentra pe activitățile critice care au cel mai mare impact asupra succesului afacerii tale.

În acest proces, este important să înveți să-ți gestionezi timpul și resursele într-un mod eficient, asigurându-te, în același timp, că te concentrezi pe activitățile care îți aduc rezultate semnificative pe termen scurt.

2. Găsește resursele potrivite

În procesul de obținere a succesului pentru afacerea ta, te poți confrunta adesea cu obstacole care necesită resurse adecvate, pentru a fi depășite. Identificarea și accesarea resurselor potrivite joacă un rol crucial în depășirea acestor provocări și în dezvoltarea afacerii. Iată câteva exemple de resurse potrivite, care te pot ajuta atunci când ești la început de drum:

  • Investitori externi și credite bancare – sunt resurse financiare care pot aduce un aport substanțial de capital pentru afacerea ta. Investitorii care au aceeași viziune ca tine în ceea ce privește succesul afacerii pot fi parteneri pe termen lung, care să te ajute să-ți dezvolți business-ul. În ceea ce privește creditele, poți accesa un împrumut, în cazul în care te confrunți cu situații neprevăzute și nu ai suficient capital propriu, pentru a face față plăților.
  • Platforme specializate – nu numai resursele financiare sunt importante pentru o afacere. Atunci când te afli la început de drum, cu siguranță ai multe de învățat despre modul în care se conduce o afacere. De la informații financiare și fiscale la cele legate de marketing sau dezvoltare personală, toate îți pot fi de mare ajutor, atunci când ești la început de drum. Profită de resursele online, cum ar fi platformele specializate sau forumurile dedicate antreprenoriatului, și obține sfaturi antreprenoriatde la cei mai buni.

3. Învață din greșeli

Greșelile fac parte din călătoria spre succes și pot reprezenta o sursă valoroasă de învățare și creștere. Antreprenorii de succes, în loc să fie descurajați sau opriți de eșecuri, înțeleg că acestea pot juca un rol important în depășirea obstacolelor și în dezvoltarea lor personală și profesională.

Așadar, este important să înțelegi că eșecurile sunt parte integrantă a procesului de învățare și că îți pot oferi lecții valoroase pentru a depăși obstacolele, în viitor. Învățând din greșeli, devii mai flexibil, mai deschis la experimentare și mai dispus să îți asumi riscuri calculate, pentru a-ți atinge obiectivele.

Prin abordarea greșelilor ca pe o oportunitate de învățare, îți poți dezvolta abilitățile antreprenoriale astfel încât să fii cu un pas mai aproape de succesul pe care ți-l dorești în afaceri.

Planificarea și prioritizarea sarcinilor importante, identificarea resurselor potrivite și învățarea din greșeli sunt 3 dintre cele mai importante abilități antreprenoriale pe care trebuie să le stăpânești. Acestea te vor ajuta să depășești obstacolele cu care te confrunți și să te apropii din ce în ce mai mult de obiectivele tale.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău