5 accesorii esențiale pentru călătoriile de business

01 Dec. 2021, 16:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ce trebuie să conțină bagajul pentru o călătorie business? Este important să iei cu tine lucruri esențiale, de care ai cu adevărat nevoie. Printre cele mai importante se regăsește ținuta și accesoriile pentru business, fără de ele călătoria ar putea eșua. Iată care sunt cele 5 accesorii esențiale pentru o călătorie de afaceri.

Ceas de mână

Ceasul de mână este un accesoriu definitoriu pentru ținuta de business. Poți alege un model cu o curea din piele și mecanism automatic, ce se întoarce prin mișcarea mâinii. Ceasul denotă stil, de aceea ai nevoie de un model de la un brand premium, dedicat.

Smartphone

Telefonul smart este un accesoriu pe care îl afișezi poate cel mai mult. În egală măsură este cel mai util accesoriu de business pentru că, pe lângă faptul că te ține în contact cu partenerii, îndeplinește și rolul de agendă de lucru, îți oferă acces la mail-uri în timp util și te ajută să ajungi ușor unde ai nevoie prin aplicații specifice.

Stilou

Stiloul, un accesoriu rafinat, este esențial pentru imaginea ta. Renunță la ideea de a avea un pix pentru semnarea contractelor sau pentru notițe. Alege un stilou rafinat care transmite rafinament și profesionalism. Poți alege un model de la un brand premium sau poți opta pentru o piesă personalizată. Un stilou va arăta că ești atent la detalii fine și că, pentru tine, imaginea contează, iar în egală măsură va transmite profesionalism și seriozitate. Optează pentru culori neutre precum negru, bej sau gri.

Suportul pentru cărți de vizită

Suportul cu cărți de vizită este un alt accesoriu esențial în călătoriile de business. Acesta poate fi din piele neagră sau din metal argintiu sau negru mat, pentru un plus de stil. Chiar dacă toate contactele se transferă electronic, stilul clasic, cu cărți de vizită inspiră mai multă încredere și profesionalism.

Geantă business

Pentru a da dovadă de încredere și profesionalism în cadrul întâlnirilor cu partenerii de afaceri ai nevoie de o geantă business. În ea poți păstra laptopul și acte importante și accesorii precum stiloul, suportul pentru cărți de vizită, smartphone-ul.

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău