5 idei pentru a reduce costurile personale și a monitoriza situația ta financiară

01 Iun. 2021, 14:25
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iun. 2021, 14:25 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Atunci când se vorbește despre bani, inevitabil discuția ajunge la cheltuielile prea mari și care de cele mai multe ori nu ne permit să facem economii. Pe lângă cheltuielile personale, mai pot apărea și cheltuieli neprevăzute ca o vizită la un medic, repararea electrocasnicelor, reparația automobilului, acestea pot destabiliza bugetul, mai ales dacă nu avem o sumă de bani “pusă deoparte” pentru astfel de situații. Ieșire din situație oricum se găsește, spre exemplu un credit rapid te poate scoate din impas, în unele momente un împrumut poate fi exact ceea de ce ai nevoie.

Dar cum să faci cheltuirea banilor eficientă și să devii o persoană independentă? Principala recomandare este să înveți să faci economii, iată câteva idei pentru a reduce cheltuielile personale:

  1. Fă-ți o listă de cumpărături, verifică frigiderul, planifică meniul și stabilește mesele viitoare și vezi de ce ingrediente ai nevoie. Cumpără doar atât cât ai nevoie pentru a evita să arunci mâncare.
  2. Mănâncă mai mult acasă. Este mai comod să comanzi mâncare, să procuri mâncare gătită din magazine sau să ieși la o pizza, însă dacă bugetul tău are nevoie de restructurări, se merită să reduci cheltuielile cu mesele în oraș. Un lunch box pregătit de acasă, pentru prânzul la birou, e mai sănătos și mai ieftin.
  3. Cumpără haine în perioada de reduceri sau în magazinele de tip outlet. Dacă vei avea răbdare să vină perioada reducerilor, vei vedea că poți economisi considerabil cumpărând haine la preț redus.
  4. Nu irosi energia electrică. Folosește becuri LED, care au consum redus de energie, acestea sunt mai sănătoase pentru ochi și au o durată de viață mult mai lungă decât becurile obișnuite.
  5. Fă cumpărături din supermarketurile cu prețuri mai mici. Dacă vei fi atent, vei observa că faci economii semnificative dacă mergi la cumpărături în supermarket sau în piață, unde produsele alimentare sunt mai ieftine.

Pentru a putea monitoriza situația financiară, începe să planifici bugetul pentru o lună înainte. Aici intră facturile, întreținerea locuinței, produsele alimentare pentru 30 de zile înainte. Calculează exact cât îți va rămâne din salariu. Dacă ești în minus, regândește prețurile pentru toate acestea și economisește cât mai mult acolo unde este posibil să o faci. Pentru a reduce tentația de a cheltui banii, începe să utilizezi mai multe plicuri, de exemplu: „pentru mașină”, „pentru cadouri”, „pentru garderobă”, „pentru cheltuieli neprevăzute” (din acest plic se cheltuie mai des decât din celelalte), „pentru taxe și plăți lunare”. Vei vedea că această divizare va juca rolul său în economisirea surselor financiare ale familiei tale. Dacă nu îți va reuși, mereu poți aplica la un credit nebancar.

Un astfel de împrumut te ajută să păstrezi bugetul lunar pentru sarcinile pe care ți le-ai plănuit în perioada respectivă. Pentru a beneficia de asemenea serviciu trebuie să treci printr-o procedură pe cât de simplă, pe atât de rapidă. Solicitarea este analizată în cel mult 15 minute după aplicare, apoi ești contactat de reprezentanții companiei la care ai trimis formularul. Site-urile companiilor de creditare îți pun uneori la dispoziție și un calculator de credit pentru ca tu să îți poți calcula plata lunară și costul integral al creditului ales, acest lucru te va ajuta să știi exact cum să îți planifici bugetul.

Așadar reducerea cheltuielilor personale și monitorizarea situației financiare nu este un lucru foarte complicat, trebuie doar să vrei și să fii disciplinat în acest proces.

P.

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo