A întârziat un minut și a devenit milionară. Cum a câștigat o americancă două milioane de dolari „din greșeală”

01 Iun. 2021, 14:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iun. 2021, 14:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Carolina de Nord a cumpărat din greșeală un bilet pentru o extragere viitoare, după ce a ratat limita de cumpărare cu un minut. „Greșeala” s-a dovedit mai mult decât fericită, femeia reușind să câștige două milioane de dolari în urma extragerii.

Este vorba de Elizabeth Johnsoncare, miercuri seara s-a grăbit să cumpere un bilet la Powerball pentru extragerea de seară, după „o zi plină la muncă”. Potrivit Metro, femeia a crezut că și-a cumpărat biletul la timp, folosind site-ul loteriei, dar de fapt a ratat ora-limită și a cumpărat un tichet pentru tragerea de sâmbătă. O „greșeală” extrem de norocoasă. Biletul de trei dolari al femeii a bifat cele cinci numere extrase pentru a câștiga premiul de un milion de dolari. De asemenea, datorită unui bonus care dubla premiul, câștigurile americancei s-au dublat.

Potrivit North Carolina Education Lottery, șansele de a nimeri toate cele cinci numere câștigătoare sunt foarte mici, 1 din 11,6 milioane de încercări.

După ce a câștigat Elizabeth a spus: „A fost cu siguranță un șoc. Când am primit mesajul că am câștigat, mi-am spus: „Nu e posibil, nici măcar nu am jucat în seara asta”.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.