Agenția de Investiții a organizat a treia ediție Moldova Real Estate Forum

19 Sept. 2023, 11:06
 // Categoria: Economie // Autor:  MD Bani
19 Sept. 2023, 11:06 // Economie //  MD Bani

Cea de-a treia ediție a Forumului dedicat sectorului imobiliar din R.Moldova, Real Estate Forum 2023 a reunit reprezentanți ai autorităților publice, ai companiilor din domeniul imobiliar, investitorilor străini și partenerilor de dezvoltare. Discuțiile s-au axat pe tendințele sectorului imobiliar nerezidențial, oportunitățile și provocările din domeniu.

Sectorul imobiliar nerezidențial este unul cu un înalt potențial de dezvoltare, cererea fiind în continuă creștere în ultimii ani. Spekearii locali și internaționali au explorat diverse subdomenii ale sectorului, precum spațiile industriale, infrastructurale, logistice și de birouri, evidențiind potențialul atractiv al Moldovei ca destinație investițională.
Totodată, Real Estate Forum 2023 a oferit o oportunitate pentru participanți să descopere detalii esențiale și opțiuni de relocare, precum și despre modul în care sectorul imobilar poate contribui la creșterea economică a țării. Forumul este platforma de interacțiune între comunitatea de afaceri, instituțiile de stat, autoritățile locale, investitori și finanțatori.

„Evenimentul este unic de acest fel din țară, abordând situația pe piața imobiliară și cel mai important rol al acestuia este să creeze conexiuni și să ofere posibilitatea de a stabili parteneriate. Am adus la o masă de discuții toate părțile relevante la nivel local și regional, așa încât forumul să poarte și o încărcătură practică, nu doar teoretică, ducând la stabilirea unor întâlniri ulterioare, agrearea unor tranzacții, semnarea unor contracte”, susține Ion Iordachi, Director general adjunct al Agenției de Investiții.

„Imobiliarele non-rezidențiale au un rol foarte important, căci pentru a implementa idei și inițiative, oamenii au nevoie de spațiu pentru a interacționa, a munci și a genera rezultat în beneficiul companiilor dar și al întregii economii. Deși imobilele non-rezidențiale constituie doar 25 % din piață, am putut urmări în ultimii ani o creștere substanțială, de 4 % anual, iar potențialul de creștere este și mai mare. Agenda noastră de reforme și eforturile de a crea spațiu și libertate care să permită afacerilor mici și mari să se dezvolte, contribuie și la creșterea cererii pentru „case pentru afaceri” așa cum îmi place să le numesc. Ceea ce înseamnă că în următorii ani, creșterea anuală a sectorului, ar putea să fie mare decât 4 %”, a declarat în discursul său din cadrul evenimentului Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Evenimentul a fost conceput și organizat al treilea an la rând de către Agenția de Investiții din Republica Moldova.

Puteți urmări evenimentul aici: https://fb.watch/n8VGW6ZA8a/.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău