Reparații majore pe șoseaua de centură din Bălți! Traficul va fi oprit

02 Dec. 2024, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:10 // Actual //  Ursu Victor

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, începând cu data de 5 decembrie 2024, vor începe lucrările de reparație a podului de pe șoseaua de centură a municipiului Bălți, situat pe drumul public național R6 Chișinău-Orhei-Bălți, între km 132,08 și km 136,45. Aceste lucrări vizează demolarea suprastructurii pasajului peste calea ferată de la km 132,08.

În acest context, va fi necesară sistarea traficului rutier pe acest sector, iar circulația se va desfășura conform unei scheme de organizare temporară a traficului, cu semnalizarea corespunzătoare. Lucrările vor fi realizate în două etape: prima etapă va implica reabilitarea pasajului de la km 132,080, iar în a doua etapă va fi reparat podul de la km 136,450.

Autovehiculele de mare tonaj vor fi redirecționate pe drumurile publice naționale, pentru a preveni congestiile de trafic în municipiul Bălți, în timpul executării lucrărilor.

Podul peste râul Răut și pasajul de pe Calea Ferată sunt elemente esențiale ale centurii municipale și au fost construite la începutul anilor ’70. Din cauza deteriorărilor semnificative care pun în pericol siguranța circulației, reabilitarea acestora devine absolut necesară pentru asigurarea unei infrastructuri rutiere sigure și durabile.

Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă toți participanții la trafic să respecte semnalizarea rutieră temporară și să manifeste înțelegere pe parcursul derulării acestor lucrări, esențiale pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală