„Până ieri, eram milionar”: A pierdut peste 167.000 de dolari într-o singură zi și oricum refuză să vândă investițiile

23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  MD Bani

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 16:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
07 Mai 2024, 16:57 // Slider //  Soroceanu Olga

„Inima Nordului”, o asociație din Ocnița, se evidențiază în eforturile sale de a promova dezvoltarea rurală și de a încuraja practici sustenabile de gestionare a resurselor. Datorită proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat de către HEKS/EPER Moldova în consorțiu cu HELVETAS Moldova și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, asociația a desfășurat ateliere de compostare pentru comunitatea locală.

Directoarea executivă a AO „Inima Nordului”, Daniela Bilic, subliniază importanța acestor ateliere: „Prin acest proiect ne propunem să aducem informația despre cum poate fi făcut un compost acasă, cum poate fi utilizat în gospodărie. Avem atâtea resurse și posibilități în jurul nostru, pe care nu le valorificăm.”

Beneficiarii atelierelor, descoperă secretele transformării deșeurilor în îngrășăminte organice valoroase, iar procesul este educativ și practic.

„Am învățat cum să prelucrăm deșeurile și să facem compost pentru a avea flori și recolte mai bogate, fără a cheltui bani pe îngrășăminte”, explică Veronica Siveriuc, una dintre participante.

Printre realizările acestor ateliere este includerea în proces atât a comunității locale, cât și a refugiaților din Ucraina. Împreună, acești participanți descoperă că, prin colaborare și ajutor reciproc, pot contribui la îmbunătățirea mediului și a vieților lor, inclusiv a celei economice.

Numărul mare de participanți, peste 90 la număr, arată că aceste ateliere au un impact semnificativ în comunitatea Ocniței și dincolo de ea.

„Scopul nostru este să unim oamenii din Ucraina și din Moldova, să îi facem să vadă că împreună pot realiza lucruri frumoase”, subliniază un reprezentant al AO „Inima Nordului”.

Astfel, atelierele de compostare nu doar că contribuie la gestionarea eficientă a deșeurilor și la creșterea producției agricole, ci și la consolidarea comunității și la promovarea unei culturi a colaborării și a sustenabilității în regiunea rurală a Ocniței. 

Proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” se desfășoară în 9 raioane din țară și poate culege deja roadele pe mai multe dimensiuni sociale. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău