Abu Dhabi va interzice accesul persoanelor nevaccinate aproape în toate locurile publice, inclusiv în școli

29 Iun. 2021, 16:07
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 16:07 // Actual //  MD Bani

Abu Dhabi va interzice accesul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului aproape în toate locurile publice, inclusiv în școli. Despre aceasta a anunțat guvernul Emiratului, ieri seara, 28 iunie.

Emiratele Arabe Unite au anunțat examinarea planului încă în aprilie, dar nu au impus restricțiile. Acum, acestea vor fi adoptate în capitală, începând cu 20 august.

„Comitetul de urgență, criză și dezastre din Abu Dhabi a aprobat să permită doar persoanelor vaccinate să pătrundă în anumite locuri publice, după ce au vaccinat 93% din grupurile țintă din Emirat pentru a avea grijă de sănătatea populației, se arată într-un tweet de la biroul media din Abu Dhabi.

Astfel, persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 le va interzis accesul în centrele comerciale, restaurante, cafenele, săli de sport, zone de agrement, activități sportive și în celorlalte spații comerciale cu amănuntul care nu se află în centre comerciale sau mall-uri. Accesul va fi permis doar în spații „esențiale”, cum ar fi farmacii și supermarketuri.

„Decizia se aplică și cluburilor de sănătate, stațiunilor, muzeelor ​​și centrelor culturale, parcurilor tematice, universităților și institutelor, școlilor și creșelor”, a continuat postarea de pe Twitter.

Copiii cu vârsta sub 15 ani și cei cu scutiri speciale de la vaccinare nu se vor supune acestei reguli.

Aproape toată lumea s-a vaccinat

Abu Dhabi s-a lăudat cu o rată ridicată de vaccinare de 93% din populația emiratului, ca parte a justificării acestei mișcări.

Abu Dhabi nu a specificat dacă acest lucru se va aplica turiștilor și nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii CNBC.

Până în prezent, interdicțiile iminente la intrarea pentru cei nevaccinați se aplică numai în Abu Dhabi. În Dubai, capitala comercială și turistică a Emiratelor Arabe Unite, unele companii precum barurile și restaurantele necesită dovada vaccinării complete, dar restricțiile nu sunt universale.

 

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:40 // Actual //  Lupu Eduard

Naşterile din Germania au ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, în timp ce numărul căsătoriilor a scăzut, de asemenea, brusc, aproape de minimele record de după război, agravând provocările demografice cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, scrie Financial Times.

Numărul celor copiilor născuţi în Germania anul trecut a coborât cu 6,2% faţă de anul precedent, ajungând la cel mai scăzut nivel înregistrat din 2013, potrivit cifrelor publicate joi de biroul federal de statistică.

Dificultatea abordării problemei îmbătrânirii populaţiei din Germania a fost subliniată de o scădere de 7,6% a numărului de căsătorii înregistrate în ţară, număr care a coborât la cel mai scăzut nivel contabilizat de la începutul datelor, în 1950 – excluzând anul 2021, când blocajele cauzate de pandemie au dus la amânarea sau anularea mai multor nunţi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău