Blue Origin a vândut bilete în valoare de 100 milioane $ pentru zboruri în cosmos: Cererea este foarte, foarte ridicată

22 Iul. 2021, 09:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2021, 09:51 // Au Bani //  MD Bani

După ce, pe 20 iulie 2021, Jeff Bezos a călătorit în spațiu cu nava New Shepard, alături de fratele său și alți doi pasageri, compania sa, Blue Origin, a anunțat că vinde bilete pentru zboruri în spațiu. Potrivit lui Jeff Bezos au fost vândute deja bilete în valoarea de 100 milioane de dolari, la doar o zi după ce a avut loc zborul.

Fostul CEO Amazon Jeff Bezos a devenit al doilea miliardar care a călătorit în spaţiu prin intermediul companiei pe care a fondat-o, zburând la bordul rachetei Blue Origin „New Shepard”, primul a fost miliardarul Richard Branson, care a zburat pe data de 11 iulie, la bordul unei nave a companiei sale Virgin Galactic.

Blue Origin a deschis vânzările de bilete în dimineaţa de dinaintea zborului efectuat de Bezos, miliardarul declarând în conferinţa de presă de după zbor că firma se apropie deja de „100 de milioane de dolari în ceea ce priveşte vânzările de bilete”, notează Business Insider.

Încă nu este specificat dacă Blue Origin a vândut sau nu bilete înainte de deschiderea oficială de marţi, 20 iulie.

„Cererea este foarte, foarte ridicată. Vom construi mai multe propulsoare pentru a zbura mai eficient, lucrând între timp la aspectele operaţionale ale companiei”, a declarat Jeff Bezos.

Pentru moment, încu nu se cunoaște care este prețul unui bilet, dar un lucru este clar – nu este ieftin.

Unicul preț cunoscut pentru un bilet la bordul New Shepard este cel de 28 de milioane de dolari, plătit în cadrul unei licitații, însă câştigătorul a renunţat la oportunitate din cauza unor „conflicte privind planificarea evenimentului”. Locul său a fost ocupat de olandezul Oliver Daeman, care – la 18 ani – a devenit cea mai tânără persoană care a călătorit vreodată în afara Terrei.

Un bilet către spaţiul cosmic costă 250.000 în cadrul Virgin Galactic, preţ care include şi echipamentul necesar misiunii. Fondatorul companiei, Richard Branson, a călătorit în afara Pământului pe 11 iulie.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău