Top 10 cei mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice. Pe primul loc se află un român

27 Iul. 2021, 10:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2021, 10:37 // Au Bani //  MD Bani

Potrivit un clasament publicat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Ion Țiriac (în vârstă de 82 de ani) este cel mai bogat sportiv din istoria competiției sportive supreme.

Ion Țiriac

Ion Țiriac este cel mai bogat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice. Românul a participat la ediția din 1964 a JO de iarnă (Innsbruck), cu naționala de hochei pe gheață! Țiriac și-a făcut apoi un nume în sportul alb, strângând o avere de 1,2 miliarde de lire sterline.

Românul în vârstă de 82 de ani a rămas în tenis ca antrenor, dar și-a câștigat banii fondând Banca Tiriac, prima bancă privată a țării sale după căderea comunismului. Este cunoscut și ca om de afaceri în Germania.

Anna Kasprzak

Pe locul al doilea se află Anna Kasprzak, o călăreață daneză care a participat în probele individuale de echitație, are o avere de 1 miliard de lire sterline.

După cum probabil ați ghicit, nu de aici provine bogăția ei; îl are pe bunicul ei, Karl Toosbuy, să-i mulțumească pentru asta. A fondat compania de încălțăminte ECCO în 1963.

Floyd Mayweather

Celebrul boxer american Floyd Mayweather, care a luptat la Olimpiada de la Atlanta 1996, obținând o medalie de bronz! „Money” are o avere estimată la 871 de milioane de lire sterline și se clasează pe locul al treilea.

El nu în zadar și-a ales nickname-ul „Money”, boxerul american este obsedat de bani, de aceea se luptă în continuare cu YouTubers.

Lionel Messi

Renumitul jucător al Barcelonei a ajutat Argentina să câștige o medalie de aur olimpică în 2008, adăugând un alt titlu colecției sale uriașe. Averea sa se estimează la 436 milioane de lire sterline.

Messi, care a câștigat recent Copa America, ar fi convenit un nou contract de cinci ani cu Barcelona.

Roger Federer

Tenisul este o platformă bună pentru bogăție și Federer a câștigat recompensele strălucirii și longevității sale, stabilind marca RF în spatele carierei sale și luând acorduri uriașe de susținere cu Rolex, Mercedes-Benz și Uniqlo. Averea sa se estimează la 327 milioane de lire sterline.

Rivalii săi – și colegii de 20 de ori campioni de Grand Slam – Rafael Nadal (130 de milioane de lire sterline) și Novak Djokovic (160 de milioane de lire sterline) au încasat și ei, dar Federer este în fruntea lor.

Legenda elvețiană a câștigat un argint la Londra 2012 și aur la dublu la Beijing 2008.

Serena Williams

O altă legendă a lumii tenisului, Williams este de trei ori medaliat cu aur olimpic, precum și de 23 de ori campion de Grand Slam.

Americană în vârstă de 39 de ani a câștigat un premiu record în valoare de 68 de milioane de lire sterline, în timp ce căsătoria ei cu co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian ( cu o avere de 50 de milioane de lire sterline) a creat un cuplu de putere. Acum averea ei se estimează la 163 milioane de lire sterline.

Caitlyn Jenner

Acum renumit în întreaga lume ca personalitate media americană și voce pentru comunitatea transgender, Jenner este, de asemenea, un decathlon câștigător al medalii olimpice de aur.

Jenner, care a renunțat la numele Bruce după ce a ieșit ca femeie transgender în 2015, a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 1976 din Montreal. Averea ei se estimează la 72 de milioane de lire sterline.

Usain Bolt

Cel mai rapid om din toate timpurile poate pretinde probabil că este și cel mai faimos olimpic, după ce a câștigat opt medalii de aur la sprinten.

Timpul său de 100 m, de 9,63 secunde, stabilit la Londra 2012, rămâne recordul mondial la nouă ani și deține, de asemenea, recordurile la ștafeta de 200 m și 4×100 m. Averea lui se estimează la 65 de milioane de lire sterline.

Michael Phelps 

În timp ce înotul în sine nu plătește prea mult, acordurile de aprobare Phelps cu Colgate, Kellogg, Louis Vuitton, Omega, Speedo, Under Armour și Visa au reprezentat majoritatea câștigurilor din carieră. Acum, averea acestuia se estimează la 58 milioane de lire sterline.

Shaun White

White este cel mai faimos snowboarder din toate timpurile și a câștigat trei aurul olimpic, a devenit milionar înainte de a împlini 20 de ani. Averea lui se estimează, astăzi, la 43 milioane de lire sterline.

S-a scufundat în jocuri, muzică și modă, dar câștigurile sale, ca multe din această listă, provin în mare parte din oferte de aprobare a îmbrăcămintei.

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO