Top 10 cei mai bogați sportivi din istoria Jocurilor Olimpice. Pe primul loc se află un român

27 Iul. 2021, 10:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2021, 10:37 // Au Bani //  MD Bani

Potrivit un clasament publicat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Ion Țiriac (în vârstă de 82 de ani) este cel mai bogat sportiv din istoria competiției sportive supreme.

Ion Țiriac

Ion Țiriac este cel mai bogat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice. Românul a participat la ediția din 1964 a JO de iarnă (Innsbruck), cu naționala de hochei pe gheață! Țiriac și-a făcut apoi un nume în sportul alb, strângând o avere de 1,2 miliarde de lire sterline.

Românul în vârstă de 82 de ani a rămas în tenis ca antrenor, dar și-a câștigat banii fondând Banca Tiriac, prima bancă privată a țării sale după căderea comunismului. Este cunoscut și ca om de afaceri în Germania.

Anna Kasprzak

Pe locul al doilea se află Anna Kasprzak, o călăreață daneză care a participat în probele individuale de echitație, are o avere de 1 miliard de lire sterline.

După cum probabil ați ghicit, nu de aici provine bogăția ei; îl are pe bunicul ei, Karl Toosbuy, să-i mulțumească pentru asta. A fondat compania de încălțăminte ECCO în 1963.

Floyd Mayweather

Celebrul boxer american Floyd Mayweather, care a luptat la Olimpiada de la Atlanta 1996, obținând o medalie de bronz! „Money” are o avere estimată la 871 de milioane de lire sterline și se clasează pe locul al treilea.

El nu în zadar și-a ales nickname-ul „Money”, boxerul american este obsedat de bani, de aceea se luptă în continuare cu YouTubers.

Lionel Messi

Renumitul jucător al Barcelonei a ajutat Argentina să câștige o medalie de aur olimpică în 2008, adăugând un alt titlu colecției sale uriașe. Averea sa se estimează la 436 milioane de lire sterline.

Messi, care a câștigat recent Copa America, ar fi convenit un nou contract de cinci ani cu Barcelona.

Roger Federer

Tenisul este o platformă bună pentru bogăție și Federer a câștigat recompensele strălucirii și longevității sale, stabilind marca RF în spatele carierei sale și luând acorduri uriașe de susținere cu Rolex, Mercedes-Benz și Uniqlo. Averea sa se estimează la 327 milioane de lire sterline.

Rivalii săi – și colegii de 20 de ori campioni de Grand Slam – Rafael Nadal (130 de milioane de lire sterline) și Novak Djokovic (160 de milioane de lire sterline) au încasat și ei, dar Federer este în fruntea lor.

Legenda elvețiană a câștigat un argint la Londra 2012 și aur la dublu la Beijing 2008.

Serena Williams

O altă legendă a lumii tenisului, Williams este de trei ori medaliat cu aur olimpic, precum și de 23 de ori campion de Grand Slam.

Americană în vârstă de 39 de ani a câștigat un premiu record în valoare de 68 de milioane de lire sterline, în timp ce căsătoria ei cu co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian ( cu o avere de 50 de milioane de lire sterline) a creat un cuplu de putere. Acum averea ei se estimează la 163 milioane de lire sterline.

Caitlyn Jenner

Acum renumit în întreaga lume ca personalitate media americană și voce pentru comunitatea transgender, Jenner este, de asemenea, un decathlon câștigător al medalii olimpice de aur.

Jenner, care a renunțat la numele Bruce după ce a ieșit ca femeie transgender în 2015, a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 1976 din Montreal. Averea ei se estimează la 72 de milioane de lire sterline.

Usain Bolt

Cel mai rapid om din toate timpurile poate pretinde probabil că este și cel mai faimos olimpic, după ce a câștigat opt medalii de aur la sprinten.

Timpul său de 100 m, de 9,63 secunde, stabilit la Londra 2012, rămâne recordul mondial la nouă ani și deține, de asemenea, recordurile la ștafeta de 200 m și 4×100 m. Averea lui se estimează la 65 de milioane de lire sterline.

Michael Phelps 

În timp ce înotul în sine nu plătește prea mult, acordurile de aprobare Phelps cu Colgate, Kellogg, Louis Vuitton, Omega, Speedo, Under Armour și Visa au reprezentat majoritatea câștigurilor din carieră. Acum, averea acestuia se estimează la 58 milioane de lire sterline.

Shaun White

White este cel mai faimos snowboarder din toate timpurile și a câștigat trei aurul olimpic, a devenit milionar înainte de a împlini 20 de ani. Averea lui se estimează, astăzi, la 43 milioane de lire sterline.

S-a scufundat în jocuri, muzică și modă, dar câștigurile sale, ca multe din această listă, provin în mare parte din oferte de aprobare a îmbrăcămintei.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău