Degustări, excursii și oaspeți! Vinăriile din țară care au pregătit un program special pentru Ziua Națională a Vinului

01 Oct. 2021, 10:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Oct. 2021, 10:02 // Au Bani //  MD Bani

În fiecare an, în primul weekend din luna octombrie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Națională a Vinului. De obicei, evenimentul festiv se organiza în Piața Marii Adunări Naționale, însă, în acest an, sărbătoarea a fost anulată în contextul situației epidemiologice. Totuși, fiecare vinărie are pregătit un program în acest weekend. În acest sens, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov a venit cu un mesaj de felicitare.

În cele două decenii, Ziua Națională a Vinului a celebrat tradiţiile vinificaţiei în Moldova, dedicarea, pasiunea viticultorului şi a vinificatorului. Ca şi în anul precedent, ţinând cont de contextul pandemic, Ziua Națională a Vinului se mută din Piaţa Marii Adunări la vinării, vinoteci şi în casele moldovenilor, devenind cu adevărat o sărbătoare naţională, a tuturor, sărbătorită în toată ţara.

„Ziua Națională a Vinului a devenit deja o tradiție frumoasă și un omagiu adus muncii asidue a viticultorilor și vinificatorilor. Aduc sincere mulțumiri tuturor producătorilor de vin, cât și celor care sprijină Wine of Moldova, pentru că promovați cu mândrie imaginea Republicii Moldova. Suntem alături de producătorii noştri, le apreciem efortul și succesele, rezultatele frumoase care le-au deschis drumul spre pieţele internaţionale. Această sărbătoare are o însemnătate deosebită pentru noi toți, și poartă în sine inițiativa de a continua promovarea și consolidarea imaginii țării ca un important stat vitivinicol, celebrând în siguranță, alături de cei dragi”, a venit cu un mesaj de felicitare Cristina FROLOV, director IP Oficiul Național al Viei și Vinului.

Astfel, în primul weekend a lui octombrie, vinăriile şi vinotecile din ţară vor întâmpina oaspeţii cu uşile deschise, oferind un program special – degustări şi meniu de sărbătoare, excursii, oferte speciale, reduceri la gama de produse.

Vinăriile care deja şi-au anunţat programul pentru 2-3 octombrie, respectând normele de siguranță sunt: Basavin, Château Vartely, Purcari Wine Bar, Castel Mimi, Cricova, Chateau Cojușna, vinăria ATU, Vinăria Mileștii Mici, Vinăria Tronciu, Land of Basarabia, Crama Mircești, Vinăria Divus, Karaga Gani, Vinuri de Comrat, dar și multe altele.

Totodată, ediţia aniversară a sărbătorii naționale vine cu o identitate vizuală nouă, creată de către Eugen Boico.

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 16:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 16:38 // Actual //  Lupu Eduard

În a doua jumătate a anului 2023, moldovenii au achitat unul din cele mai mari tarife la gazele naturale din Europa și cel mai mare din regiune, contată economistul Veceaslav Ioniță, care face referire la datele Eurostat.

Astfel în topul statelor din Europa cu cel mai scump gaz achita de consumatori a fost Lihtenștein – 1,70 euro per kwh. Pe locul doi este Suedia, cu n tarif de 1,27 euro per kwh. Pe locul trei se află Finlanda cu un tarif de 0,985 euro per kwh urmată de Slovaci și Luxemburg cu tarife de 0,961 euro kwh și 0,902 euro kwh.

Republica Moldova se află pe locul șapte cu un tarif de 0,827 euro pentru un kwh.

La capătul clasamentului, cele mai mici tarife la gaz le-au achitat locuitorii din Georgia – 0,0689 euro per kwh, Turcia – 0,337 euro kwh, Bulgaria – 0,0460 euro kwh și Bosnia Herțegovina – 0,0517 euro kwh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău