Republica Moldova a fost promovată ca destinație turistică sustenabilă și emergentă în Germania și Austria

20 Mart. 2023, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Mart. 2023, 12:08 // Au Bani //  MD Bani

Republica Moldova devine o destinație turistică din ce în ce mai cunoscută la nivel internațional, aliniindu-se la principiile de sustenabilitate, digitalizare și reziliență promovate de către Organizația Mondială a Turismului.

În perioada lunii martie 2023, delegația Republicii Moldova a participat cu stand de țară în cadrul a două expoziții de importanță internațională pentru industria turismului: ITB Berlin (7-9 martie) și Ferien Messe Wien (16-19 martie). 

Pe durata expozițiilor, reprezentanții sectorului privat ai industriei turismului, Ministerului Culturii și Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova au prezentat cu succes rutele și atracțiile turistice ale țării noastre, oferind vizitatorilor posibilitatea de a efectua tururi virtuale, de a degusta Vinul Moldovei și de a se familiariza cu tradițiile și cultura națională. În cadrul expozițiilor au fost stabilite un șir de contacte noi de afaceri și desfășurate convorbiri cu companii străine de profil, care s-au arătat interesate de țara noastră ca și destinație turistică.

Sergiu Prodan, Ministrul Culturii care a fost prezent în cadrul expoziției din Berlin, a menționat: ”Anul acesta, este pentru prima dată după 3 ani de pauză, când Moldova revine  cu stand de țară la această expoziție. Cu o participare activă a operatorilor din turism, delegația  din anul acesta a promovat activ țara noastră ca o destinație ce poate oferi experiențe inedite de cultură, îmbinate cu elemente enogastronomice, tradiții autentice, istorie,  itinerarii de drumeții pe căi nedescoperite- elemente curioase pentru turiștii germani. Delegația Moldovei la Berlin a fost  salutată de către Excelența Sa, domnul Aureliu Ciocoi, Ambasadorul  Republicii Moldova în Republica Federală Germania.  La invitația Dumnealui, reprezentanții Moldovei au participat în cadrul evenimentului Salonul Dunărean, care, în acest an, a fost dedicat provocărilor actuale din regiune cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În cadrul evenimentului s-a discutat despre importanța Moldovei ca și partener UE, dar și despre oamenii țării, care au demonstrat prin fapte cât de ospitalieră este țara noastră.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Totodată, în cea de a doua zi a expoziției, în cadrul standului au fost ținute două evenimente –  prezentarea proiectului transfrontalier „HERIPRENEURSHIP” și a traseului cultural creat în cadrul proiectului pilot implementat în Republica Moldova. Traseul pune accentul de bază pe patrimoniul intangibil UNESCO „Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei în România şi Republica Moldova”. 

În cadrul Ferien Messe de la Viena, anul acesta, Republica Moldova a fost reprezentată de 6 tur operatori. Vizitatorii standului s-au familiarizat cu oferta actualizată privind costul pachetelor turistice în Republica Moldova pentru acest sezon și au obținut informații despre Agenda de Evenimente cultural-turistice 2023, forumurile de afaceri, date de contact în vederea obţinerii unor oferte în viitor, etc.

Totodată au fost promovate portalurile naționale turistice www.moldova.travel și www.360.moldova.travel și aplicația  nou lansată Smart Guide, acestea fiind prima sursă de informare a persoanelor care aleg să viziteze Moldova. 

„Tot mai mulți turiști sunt în căutare de surse informaționale veridice și actualizate, din acest motiv continuăm să îmbunătățim conținutul disponibil pe site-ul de țară. Momentan, acesta este una din resursele de bază consultate de către vizitatori, deoarece conține informație despre destinațiile turistice, dar și  informație actuală despre situația geopolitică.” – a spus Elena Stepanov, director executiv ANTRIM.

Ambasadorul RM în Austria, Excelența Sa, doamna Mihaela Mocanu, împreună cu echipa misiunii diplomatice, au vizitat standul Moldovei, salutând inițiativa de prezentare a țării noastre ca și destinație turistică autentică pe piața Austriei, aceasta fiind una cu potențial sporit pentru Moldova.

Prezența Moldovei cu stand la Berlin și Viena a fost organizată de către Ministerul Culturii și ANTRIM, cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală din Moldova finanțat de USAID Moldova.

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
21 Iun. 2024, 12:52 // Slider //  Soroceanu Olga

Castel Mimi colorează lunile de vară cu evenimentele pe care le desfăşoară. După Rose Day vine „Noaptea Sânzienelor” cu un amplu program de divertisment pentru toate vârstele. Evenimentul este organizat pentru al patrulea an în cinstea sânzienelor sau cum mai sunt numite în popor – zânele bune, care se spune că sunt nişte femei frumoase care coboară din cer, cântă şi dansează pe câmpuri, fiind protectoarele naturii care atrag norocul şi resping primejdiile. 

Şi în acest an „Noaptea Sânzienelor” promite să devină memorabilă pentru toţi participanţii la o seară cu tradiţii mistice; vin alb Sânzienele, în cantităţi nelimitate, produs de Castel Mimi (unul dintre vinurile servite şi apreciate de înalţii demnitari prezenţi la Summit-ul CPE din 1 iunie 2023); picnic la iarbă verde; activităţi pentru copii şi muzică live, interpretată de formaţia Catharsis şi Felicia Dunaf cu Dunaff Band. 

Organizatorii îndeamnă femeile să renunţe la tocuri şi să poarte încălţăminte comodă, iar dress code pentru toţi participanţii sunt cămăşile tradiţionale sau ţinutele în culoarea alb. Gazda evenimentului este influencerul Cristina Evtodi care alături de participantele la „Noaptea Sânzienelor” va împleti coroniţe din flori de levănţică. 

Oaspeţii sunt aşteptaţi să se prindă în horele sânzienelor, care vor fi jucate în jurul rugurilor aprinse, alături de dansatorii profesionişti de la Show Balet „Non Format”.

Pentru că cei de la Castel Mimi promovează relaţia prietenoasă cu natura, fiecare vizitator adult va fi întâmpinat la intrare cu un pahar pentru vin din sticlă, pe care îl va putea lua acasă la plecare. De la evenimentul în aer liber nu vor lipsi bucatele gustoase pregătite la Open Air Kitchen sub privirile celor prezenţi. 

Pentru a putea savura din plin evenimentul şi vinul alb răcoritor alegeţi să mergeţi la Castel Mimi cu trenul. 

Prețul de intrare la eveniment include:

 • Vin Sânzienele nelimitat, cu pahar de sticlă cadou (de la vârsta 18+);
 • Masterclass la împletitul de coronițe;
 • Ghicitul în ceară (tradiție mistică de divertisment);
 • Dansul Sânzienelor alături de Show Balet Non Format”;
 • Acces în zona de playground – joc de badminton şi tragere cu arcul, lansarea de zmeie de hârtie;
 • Acces în Zona Picnic (luați de acasă pături, pentru o şedere confortabilă pe iarba verde);
 • Zone foto decorate tematic, pentru a surprinde momente memorabile;
 • Selfie 360° la ore fixate, cu fotografia digital oferită imediat;
 • Express Tur în beciurile Castel Mimi la ore fixate;
 • Muzică LIVE Retro şi program de divertisment;
 • DJ Sounds Fountain Party, la finalul evenimentului;

AICI găsești mai multe detalii!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău