„Fintech Moldova Conference 2021” va pune în discuție transformările digitale ale ecosistemului financiar

19 Oct. 2021, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Oct. 2021, 15:29 // Actual //  Lupu Eduard

Industria Fintech a devenit, fără doar și poate, noua realitate pentru ecosistemul financiar. Domeniul Fintech contribuie și la incluziunea financiară a milioane de oameni din întreaga lume, dar și a micilor companii, tot mai deschise pentru noile tehnologii, care, de altfel, au devenit „early adopters” ai schimbărilor.

În contextul transformărilor digitale ale sectorului financiar, la Chișinău se va desfășura „Fintech Moldova Conference 2021” – cel mai important eveniment anual dedicat acestei industrii. Conferința aflată la cea de-a treia ediție va avea loc pe 29 octombrie, în format hibrid, în incinta Castel MIMI. Evenimentul va întruni autoritățile responsabile pentru reglementarea domeniului, reprezentanți ai băncilor, startup-uri Fintech, precum și investitori din țară și de peste hotare.

Ana Chirița, Directoarea Proiectului TEKWILL:Domeniul Fintech este unul cu mare potențial de dezvoltare în țara noastră, mai ales pentru că IT-ul accelerează procesele și schimbă paradigmele din sfera financiar-bancară. Tocmai de aceea, „Fintech Moldova Conference 2021” – eveniment dedicat acestei industrii, vine să consolideze platforma de comunicare dintre toate părțile implicate. Totodată, Fintech reprezintă o prioritate pentru proiectul TEKWILL prin care ne-am propus să consolidăm crearea unei platforme de dialog dintre actorii principali în domeniul Fintech, iar spre finalul lui 2021 ne propunem deschiderea unui FinTech Hub destinat inovațiilor în acest domeniu.”  

Giorgi Shagidze, CEO, MAIB: „Tehnologiile financiare și soluțiile bancare dezvoltate de echipe în timpul Hackathonului și Acceleratorului reprezintă o contribuție semnificativă la dezvoltarea sistemului bancar. Am fost plăcut surprinși de abilitățile tinerilor și de potențialul pe care îl pot aduce domeniul fintech. Unul dintre obiectivele MAIB este de a aduce mai multă inovație, digitalizare și inteligență la un loc, pentru a crea un ecosistem bancar. Obiectivul băncii, ca partener al Conferinței Fintech, este oportunitatea de a descoperi idei pentru dezvoltarea soluțiilor bancare, care să aducă clienților mai multe beneficii, siguranță și comoditate în utilizarea serviciilor și produselor bancare.”

Yuriy Batkhin, Vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor, Mastercard Ucraina şi Moldova:Tehnologiile financiare sunt astăzi unul dintre cei mai puternici catalizatori în transformarea digitală și dezvoltarea industriei financiare în general. În acest moment, 64% dintre consumatorii din lume utilizează deja soluții fintech, iar majoritatea băncilor (82%) intenționează să coopereze cu companiile fintech.

Deoarece, prioritar pentru Mastercard este introducerea inovațiilor in toate procesele, compania dezvoltă parteneriate cu mărci de top fintech. Suntem încrezuți, că tocmai interacțiunea bine coordonată a participanților la ecosistemul financiar contribuie la dezvoltarea afacerilor și a economiei. Suntem bucuroși să colaborăm cu principala platformă de discuții pentru industria fintech din Moldova și să dezvoltăm în continuare un dialog cu implicarea tuturor participanților la piață, oferind expertiza și sprijinul nostru tehnologic pentru implementarea de soluții fintech inovatoare, convenabile și sigure pentru utilizatori.”

Conferința își propune să aducă în prim plan tematici precum transformarea digitală a sectorului bancar și a creditării, viabilitatea emiterii monedelor digitale de către autoritățile monetare naționale (CBDC) și de finanțe descentralizate, măsurile de prevenire și combatere a spălării banilor, trendurile globale de dezvoltare a ecosistemului și schimbările digitale ale domeniului – un mix dintre finanțe, tehnologii și reglementări, care reformează lumea financiară mondială.

Pe lângă conținutul de calitate, cea de-a treia ediției a conferinței oferă oportunitatea de a face networking și de stabili conexiuni prețioase cu liderii și experții naționali și internaționali ai domeniului Fintech. Iar printre cei mai importanți speakeri și invitați se numără personalități în domeniu din Europa și din regiune.

Biletele pentru participarea la „Fintech Moldova Conference 2021” au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate aici.

Detaliile despre „Fintech Moldova Conference 2021” pot fi urmărite pe pagina web a evenimentului, dar și pe facebook.

„Fintech Moldova Conference 2021” se desfășoară cu suportul maib și Mastercard, este implementat de Fintech Moldova și Startup Moldova, susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Suedia, în cadrul Proiectului TEKWILL.

În acest an, evenimentul se bucură de un număr record de parteneri, printre care:

Parteneri Silver: Iute Credit Moldova, SIBS Romania, Fintech OS

Parteneri frecvenți: DAAC System Integrator, EFSE

Parteneri Bronze: Fagura, Salt Edge

Parteneri: Adastra Business Consulting, Gambit Digital, Moldmediacard, TietoEVRY

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău