Supremația legii: Burkina Faso suflă în ceafa Republicii Moldova

19 Oct. 2021, 16:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Oct. 2021, 16:11 // Actual //  Lupu Eduard

În anul 2021  în topul clasamentului ”Supremația legii” este Danemarca, Norvegia și Finlanda dintr-un număr de 139 de state. Clasamentul este elaborat de experţii organizaţiei internaţionale „World Justice„.

Fiecare ţară a fost evaluată după opt factori cheie ce ţin de respectarea legislaţiei, printre care: limitarea atribuţiilor instituţiilor guvernamentale, nivelul corupţiei, transparenţa instituţiilor de stat, protecţia drepturilor fundamentale, ordine şi securitate, respectarea legilor, eficienţa justiţiei civile şi a celei penale.

Potrivit clasamentului, Republica Moldova s-a situat pe locul 73 și și-a îmbunătățit poziția cu 16 trepte. Țara noastră este devansată de Nepal, Panama și Bosnia Herțegovina, dar este precedată de Ucraina, Burkina Faso și Sri Lanka.

La capitolul corupţie, Moldova a obţinut cel mai mic scor, situându-se pe locul 111, între Sierra Leone şi Bangladesh.

La capitolul „limitarea atribuţiilor instituţiilor guvernamentale”, Molodva a ocupat locul 90, între Pakistan şi Republica Dominicană.

În ceea ce priveşte „drepturile fundamentale”, situaţia este puţin mai bună – Moldova se află pe locul 71, între Ungaria şi Serbia.

Justiția civilă a plasat Republica Moldova pe locul 81 între Cot de voire și Serbia

În clasamentul final, Moldova a obţinut 0,51 puncte (0 – cel mai mic scor şi 1 – cel mai mare),.

România s-a clasat pe locul pe 41, iar Federația Rusă – 101.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei