„Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați”. Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga lume impozite pe avere mai mari

19 Ian. 2022, 11:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 11:04 // Au Bani //  MD Bani

Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga s-i facă să plătească mai multe taxe pentru a ajuta la reducerea decalajului de bogăție.

Într-o scrisoare deschisă, 102 persoane foarte bogate au spus că sistemul fiscal actual este inechitabil și duce la o erodare a încrederii.

„Cei mai mulți dintre noi pot spune că, în timp ce lumea a trecut printr-o perioadă de suferință imensă în ultimii doi ani, am văzut de fapt bogăția noastră crescând în timpul pandemiei – totuși câțiva, dacă oricare dintre noi, poate spune sincer că ne plătim. cota echitabilă din taxe”, a spus grupul, care este susținut de trei organizații separate: Patriotic Millionaires din SUA, Tax Me din Germania și Millionaires for Humanity din Danemarca.

Printre membrii grupului se numără moștenitoarea Disney, Abigail Disney, care este o susținătoare de multă vreme a impozitelor mai mari pentru cei foarte bogați; fratele ei Tim Disney; și primul investitor Amazon Nick Hanauer. Scrisoarea este semnată de persoane din nouă țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada și Germania.

În scrisoare, grupul susține că sistemul fiscal internațional a creat o lipsă de încredere între oamenii obișnuiți și elite, care sunt „arhitecții acestui sistem”.

„Lumea – fiecare țară din ea – trebuie să ceară celor bogați să-și plătească partea echitabilă. Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați, și să ne taxăm acum”, au scris ei.

Cu toate acestea, scrisoarea nu a oferit recomandări specifice pentru creșterea impozitării.

Momentul scrisorii coincide cu Forumul Economic Mondial (WEF) virtual de săptămâna aceasta, unde liderii mondiali și agenții de putere corporativi se întâlnesc pentru a discuta provocările și soluțiile globale cheie. De obicei, are loc în stațiunea montană elvețiană Davos în fiecare an.

Grupul de milionari a spus că forumul a produs „puțină valoare tangibilă”.

„Până când participanții vor recunoaște soluția simplă și eficientă care îi privesc în față – impozitarea celor bogați – oamenii lumii vor continua să vadă așa-zisa lor dăruire de a rezolva problemele lumii ca puțin mai mult decât o performanță”, au adăugat ei.

Nu este prima dată când super-bogații au cerut un impozit pe avere. Într-o scrisoare deschisă din iunie, Milionarii pentru Umanitate au cerut „o creștere permanentă a taxelor pentru cei mai bogați oameni de pe planetă, oameni ca noi”. Alte grupuri informale de oameni superbogați au cerut guvernelor să îi impoziteze mai mult, a raportat Financial Times anul trecut.

Dar, în afară de unele țări din Europa și America de Sud, majoritatea țărilor nu au un impozit pe avere, conform Reuters. Într-o postare pe blog de anul trecut, Banca Mondială a îndemnat țările să ia în considerare instituirea unui impozit pe avere pentru a reduce inegalitatea. Argentina și Columbia sunt singurele două țări care au creat noi impozite pe avere de la începutul pandemiei, potrivit Reuters.

Luni, Oxfam a cerut guvernelor să „retragă” câștigurile obținute de cei bogați în timpul pandemiei prin mijloace precum impozitarea. Averea celor mai bogați 10 bărbați din lume s-a dublat cu peste 1,5 trilioane de dolari în plină criză de sănătate publică, a spus organizația de caritate.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 18:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 18:51 // Actual //  Ursu Victor

Moldova devine tot mai atractivă pentru companiile internaționale aflate în căutarea unor oportunități strategice de extindere, datorită parcursului său de aderare la Uniunea Europeană, transformării digitale accelerate și poziției logistice cheie în regiune. Cu o forță de muncă multilingvă și costuri competitive, țara atrage tot mai mult interesul investitorilor globali.

Agenția Invest Moldova a lansat campania „10 Reasons Why Moldova is the Next Strategic Investment Destination”, evidențiind avantajele-cheie ale țării pentru investitori. Printre ele se numără:

Statutul de candidat la UE din 2022 și obiectivul aderării până în 2030;

Poziționarea Moldovei ca hub logistic și economic pentru reconstrucția Ucrainei;

Planul de creștere al UE pentru Moldova, în valoare de 1,9 miliarde de euro, care vizează investiții masive în educație, sănătate, energie, agricultură și sprijin pentru antreprenoriat.

Toate aceste teme vor fi discutate și prezentate în detaliu în cadrul evenimentului Moldova Business Week 2025, unde participanții vor putea descoperi potențialul real al economiei moldovenești.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO