„Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați”. Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga lume impozite pe avere mai mari

19 Ian. 2022, 11:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 11:04 // Au Bani //  MD Bani

Un grup de milionari cere guvernelor din întreaga s-i facă să plătească mai multe taxe pentru a ajuta la reducerea decalajului de bogăție.

Într-o scrisoare deschisă, 102 persoane foarte bogate au spus că sistemul fiscal actual este inechitabil și duce la o erodare a încrederii.

„Cei mai mulți dintre noi pot spune că, în timp ce lumea a trecut printr-o perioadă de suferință imensă în ultimii doi ani, am văzut de fapt bogăția noastră crescând în timpul pandemiei – totuși câțiva, dacă oricare dintre noi, poate spune sincer că ne plătim. cota echitabilă din taxe”, a spus grupul, care este susținut de trei organizații separate: Patriotic Millionaires din SUA, Tax Me din Germania și Millionaires for Humanity din Danemarca.

Printre membrii grupului se numără moștenitoarea Disney, Abigail Disney, care este o susținătoare de multă vreme a impozitelor mai mari pentru cei foarte bogați; fratele ei Tim Disney; și primul investitor Amazon Nick Hanauer. Scrisoarea este semnată de persoane din nouă țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada și Germania.

În scrisoare, grupul susține că sistemul fiscal internațional a creat o lipsă de încredere între oamenii obișnuiți și elite, care sunt „arhitecții acestui sistem”.

„Lumea – fiecare țară din ea – trebuie să ceară celor bogați să-și plătească partea echitabilă. Să ne taxăm pe noi, pe cei bogați, și să ne taxăm acum”, au scris ei.

Cu toate acestea, scrisoarea nu a oferit recomandări specifice pentru creșterea impozitării.

Momentul scrisorii coincide cu Forumul Economic Mondial (WEF) virtual de săptămâna aceasta, unde liderii mondiali și agenții de putere corporativi se întâlnesc pentru a discuta provocările și soluțiile globale cheie. De obicei, are loc în stațiunea montană elvețiană Davos în fiecare an.

Grupul de milionari a spus că forumul a produs „puțină valoare tangibilă”.

„Până când participanții vor recunoaște soluția simplă și eficientă care îi privesc în față – impozitarea celor bogați – oamenii lumii vor continua să vadă așa-zisa lor dăruire de a rezolva problemele lumii ca puțin mai mult decât o performanță”, au adăugat ei.

Nu este prima dată când super-bogații au cerut un impozit pe avere. Într-o scrisoare deschisă din iunie, Milionarii pentru Umanitate au cerut „o creștere permanentă a taxelor pentru cei mai bogați oameni de pe planetă, oameni ca noi”. Alte grupuri informale de oameni superbogați au cerut guvernelor să îi impoziteze mai mult, a raportat Financial Times anul trecut.

Dar, în afară de unele țări din Europa și America de Sud, majoritatea țărilor nu au un impozit pe avere, conform Reuters. Într-o postare pe blog de anul trecut, Banca Mondială a îndemnat țările să ia în considerare instituirea unui impozit pe avere pentru a reduce inegalitatea. Argentina și Columbia sunt singurele două țări care au creat noi impozite pe avere de la începutul pandemiei, potrivit Reuters.

Luni, Oxfam a cerut guvernelor să „retragă” câștigurile obținute de cei bogați în timpul pandemiei prin mijloace precum impozitarea. Averea celor mai bogați 10 bărbați din lume s-a dublat cu peste 1,5 trilioane de dolari în plină criză de sănătate publică, a spus organizația de caritate.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 09:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 09:43 // Actual //  Lupu Eduard

Rubla slabă și nerespectarea plafonului prețului petrolului au aproape dublat veniturile bugetului de petrol și gaze.

În aprilie, acestea s-au ridicat la 1,23 trilioane de ruble, a raportat Ministerul Finanțelor de la Moscova, inclusiv 1,05 trilioane de ruble — veniturile din petrol, calculate de Bloomberg. Veniturile din petrol și gaze au fost cu aproape 90% mai mari decât cu un an mai devreme, iar veniturile din petrol au fost de peste două ori mai mari decât în ​​aprilie 2023 (497 miliarde RUB).

Acesta este rezultatul creșterii prețului petrolului și al unui curs de schimb mai mic al rublei. În aprilie, taxele au fost plătite pe baza de 70,34 dolari pe baril de Urali și un curs de schimb de 91,7 ruble/dolar față de 48,67 dolari/baril și 70,09 ruble/dolar cu un an mai devreme. Totalul este de aproape 90%.

O astfel de creștere rapidă se datorează în mare măsură efectului de bază. Începutul anului trecut a fost catastrofal pentru buget: după introducerea unui plafon de preț, cotațiile Uralului au scăzut sub 50 de dolari pe baril, iar veniturile bugetului de petrol și gaze au scăzut cu aproape jumătate. După aceasta, autoritățile au limitat reducerea petrolului rusesc la referința Brent pentru calcularea taxelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău