Miturile legate de bani care te împiedică să câștigi mai mult. NU mai crede în ele sau vei rămâne sărac toată viața

19 Ian. 2022, 15:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 15:18 // Au Bani //  MD Bani

Prosperitatea reprezintă un mindset care este un echilibru perfect între banii pe care îi primești și cât consideri că meriți. Astfel, felul în care gândești despre ceea ce meriți este reflectat în realitatea ta. Nu trebuie să te uiți foarte adânc în subconștientul tău sau să te întrebi ce gânduri limitative ai legate de bani, ci mai degrabă uită-te la realitatea ta.

Uită-te la locul în care stai, uită-te dacă primești ceea ce crezi că meriți, uită-te la condițiile în care ai ales să trăiești, la ce îți permiți și la ce nu îți permiți. Aceste lucruri din afara ta, sunt o reflexie a subconștientului tău. Ele reflectă nu ceea ce îți dorești sau ceea ce consideri că meriți, ci ceea ce subconștientul tău crede că meriți cu adevărat.

Imaginează-ți că ai un fel de termostat, dar de această dată financiar, setat la o anumită sumă și cu anumite condiții de merit sau nu merit.

Orice sumă care este în afara limitelor acestuia, într-un fel sau altul va ieși din spațiul tău. Vei crea accidente, incidente, pierderi și alte tipuri de situații care vor duce la revenirea la același nivel.

Iată care sunt cele mai întâlnite mituri despre bani care te împiedică să câștigi mai mult:

1. Ajunge doar să citești despre bani, ca să faci o schimbare importantă pe plan financiar

În ceea ce privește primul mit, dacă doar citești și înveți despre bani, fără să faci nicio acțiune, nu este suficient. Tony Robbins spune că 80% din ce faci este determinat de mindset și 20% contează abilitățile specifice pe care le ai. Altfel spus, dacă vrei să schimbi ceva, e important să ai un mindset diferit și acest mindset care are 80% impact, să fie însoțit de 20% de acțiuni. Dacă citești, subconștientul nu se schimbă și acumularea de informații poate să aibă chiar efect advers, pentru că crește distanța dintre cum ar trebui să faci (ce citești) și cum faci efectiv (dictat de subconștient).

2. Creezi prosperitate folosind tehnici de meditație, EFT, rugăciune sau Thetahealing

Al doilea mit legat de cum poți să construiești avere sau prosperitate este să folosești tehnici cum ar fi meditație, EFT, rugăciunea, Thetahealing sau alte tehnici de tipul acesta. Toate ajută, atâta vreme cât tu consideri că te ajuta. Aceste tehnici sunt limitate în timp pentru că se bazează preponderent pe efectul placebo și poate că rezolvă problema temporar, dar nu acționează asupra cauzelor adevărate care împiedică prosperitatea să se manifeste. Aceste tehnici gestionează efectele lipsei de prosperitate prin trucuri ale minții, fără să acționeze în mod sistematic și strategic asupra cauzelor reale ale lipsei de prosperitate.

3. Voința e suficientă ca să ai bani

Al treilea mit legat de prosperitate este că ajunge să vrei și să-ți impui că vei reuși. Comportamentul susținut prin puterea voinței funcționează doar atâta timp, cât poți să fii conștient de el și poți să ai focus pe el. În momentul în care nu ai focus conștient asupra comportamentului pe care vrei să îl implementezi, mintea își va relua rutinele vechi și va acționa așa cum a fost condiționată în trecut, adică vei avea comportamentul de care vrei să scapi. Asta înseamnă că degeaba vrei să îți impui un anumit comportament cu puterea voinței, șansele ca să reușești în acest mod fiind extrem de mici.

4. Banii nu sunt importanți

Al patrulea mit legat de bani este că ei nu sunt importanți. Foarte mulți clienți îmi spun «Banii nu sunt importanți pentru mine.», «Eu vreau să-mi urmez misiunea, să fac ce îmi place și banii dacă vin, e ok.». Într-un fel sunt de acord cu asta. Însă banii nu vin dacă nu sunt importanți pentru tine, și mai mult, nu vor rămâne la tine, dacă ei nu sunt importanți pentru tine. Banii sunt importanți, pentru că sunt moneda de schimb între valoarea pe care o aduci unei persoane rezolvându-i o problemă și valoarea pe care ți-o acorzi ție.

5. Poți să construiești avere financiară, ca apoi să te distrezi doar

Ultimul mit legat despre cum să atingi prosperitatea financiară implică scopul care te determină să vrei mai mulți bani.

De exemplu: vrei bani ca să poți merge pe plajă și să stai cu un cocktail în mână sau vrei să îți construiești o afacere ca să ai bani și să mergi la pescuit fără să te deranjeze nimeni? Va fi foarte dificil asta, pentru că e ca și cum ai spune: vreau bani ca să nu mai servesc pe nimeni. Universul recompensează viziunile mărețe! Cu cât ai o viziune mai mare, cu atât vei avea o mai mare putere. Universul recompensează când îți pui potențialul la lucru servind umanitatea, nu atunci când vrei, de fapt, să lenevești sau să stai în confort.

În concluzie, ca să ajungi la prosperitate financiară, ai nevoie în primul rând de un scop mai mare decât tine pentru care să acumulezi avere financiară. În al doilea rând, ai nevoie de acțiunea efectivă, în care banii să fie un scop în sine și anume să-i acumulezi, să-i economisești, să-i organizezi, să-i gestionezi, să-i investești și să-i înmulțești. Așadar, ai nevoie de componenta spirituală ca să poți să exprimi valori legate de bani și ai nevoie de componenta materială, ca să poți să propulsezi banii înspre ceva mai mare decât propria existență și confort.

Povestea subconștientului pe care ți-o spui despre bani, este povestea care se materializează.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău