Airbnb.org va oferi gratuit cazare pe termen scurt pentru 100.000 de refugiaţi ucraineni

28 Feb. 2022, 14:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
28 Feb. 2022, 14:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Airbnb.org va oferi gratuit cazare pe termen scurt unui număr de 100.000 de refugiaţi ucraineni, informează Airbnb.org şi Airbnb, printr-un comunicat.

Şederea refugiaţilor va fi finanţată de Airbnb, Inc., donatori către Fondul pentru Refugiaţi al Airbnb.org (Airbnb.org Refugee Fund) şi prin generozitatea gazdelor ce activează prin intermediul Airbnb.org.

În cursul zilei de luni, cofondatorul şi CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, cofondatorul Airbnb şi preşedintele Airbnb.org, Joe Gebbia, şi directorul strategic al Airbnb şi cofondator al acesteia, Nathan Blecharczyk, au trimis scrisori conducătorilor ţărilor europene, începând cu cei ai Germaniei, Ungariei, Poloniei şi României, prin care ofereau sprijinul Airbnb.org în întâmpinarea refugiaţilor ucraineni pe teritoriul acestor state, scrie Agerpres.

„Airbnb.org se angajează să faciliteze cazarea pe termen scurt a până la 100.000 de refugiaţi care fug din Ucraina, în acelaşi timp lucrând îndeaproape cu guvernele ţărilor vizate pentru a sprijini în cel mai bun mod posibil nevoile specifice din fiecare dintre aceste ţări, inclusiv prin asigurarea de spaţii de cazare pe termen mai lung. Anunţul zilei de astăzi vine să completeze eforturile şi munca continuă ale Airbnb.org – o organizaţie neguvernamentală independentă cf. 501(c)(3) dedicată facilitării şederilor temporare ale persoanelor ce traversează momente de criză – venite aşadar în sprijinul refugiaţilor şi al altor categorii de persoane dislocate din întreaga lume”, se menţionează în comunicat.

În ultimii cinci ani, Airbnb şi Airbnb.org au pus în legătură mai mult de 54.000 de refugiaţi şi azilanţi – inclusiv din Siria, Venezuela şi Afganistan – cu spaţii de cazare temporară oferite prin intermediul partenerilor Airbnb.org. Anul trecut, Airbnb.org a anunţat crearea Fondului pentru Refugiaţi şi a atras mai mult de 4.000 de donatori care să îi susţină acţiunile derulate în beneficiul refugiaţilor şi solicitanţilor de azil din întreaga lume.

„Suntem convinşi că Gazdele de pe Airbnb şi oaspeţii de peste tot din lume sunt nerăbdători să participe şi să dea o mână de ajutor în acest efort impresionant de susţinere a refugiaţilor ucraineni. În zilele următoare, Airbnb şi Airbnb.org vor împărtăşi mai multe detalii privind modul în care gazdele şi comunitatea largă pot sprijini această iniţiativă, inclusiv prin oferirea de cazare gratuită sau la preţ redus. Între timp, puteţi afla mai multe despre activitatea Airbnb.org în sensul oferirii de cât mai multe spaţii de cazare pe timp de criză prin intermediul Airbnb.org. Airbnb.org va activa direct prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale de la faţa locului care sunt responsabile cu rezervarea şi coordonarea şederilor refugiaţilor la cererea acestora, indiferent de naţionalitate, rasă, etnie sau alte moduri de identificare a lor. Întrucât Airbnb.org depune eforturi de creare a noi parteneriate în fiecare ţară, refugiaţii şi solicitanţii de azil care fug din Ucraina şi care au nevoie imediată de sprijin pot fi puşi în contact cu resursele disponibile ale Agenţiei ONU pentru Refugiaţi”, se mai menţionează în comunicat.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:41 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). .

Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși unele reforme structurale au fost amânate.

Recuperarea economică durează mai mult decât se anticipa, într-un context de provocări persistente și contagii din războiul Rusiei în Ucraina.

O misiune FMI, condusă de Clara Mira, a avut discuții la Chișinău în perioada 22 aprilie-3 mai pentru a cincea revizuire a programelor Republicii Moldova în cadrul acordului ECF/EFF și prima revizuire în cadrul acordului RSF. La finalul discuțiilor, doamna Mira a emis următoarea declarație:

„Redresarea economiei moldovenești a fost mai lentă decât era de așteptat, în timp ce răspândirile și vânturile în contra din războiul Rusiei în Ucraina continuă. PIB-ul real a crescut cu 0,7% în 2023, sub prognoza de 2% a FMI la momentul ultimei revizuiri. Acest lucru sa datorat în primul rând unei redresări mai slabe a cererii interne, în special a consumului privat și a investițiilor. Recuperarea ar trebui să continue în 2024, cu o creștere de 2,6%, din nou mai mică decât se prognozase anterior. Riscurile includ posibile șocuri de energie reînnoită sau un nou val de refugiați. Creșterea mai rapidă decât cea anticipată a partenerilor comerciali, progresul mai rapid către aderarea la UE și accelerarea reformelor structurale reprezintă riscuri pozitive”, spune Clara Mira.

Potrivit ei, Bugetul pentru 2024 consolidează siguranța socială, susține și mai mult securitatea energetică și sprijină investițiile și reformele care stimulează creșterea. Având în vedere că inflația se află în intervalul țintă a BNM din noiembrie, poziția actuală a politicii monetare este adecvată. Flexibilitatea cursului de schimb și menținerea unor rezerve valutare suficiente vor fi esențiale pentru a aborda șocurile. Politica monetară ar trebui să rămână concentrată pe menținerea stabilității prețurilor.

„Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși cu unele întârzieri în reformele structurale. Autoritățile au îndeplinit toate criteriile cantitative de performanță la sfârșitul lunii decembrie. Au fost îndeplinite criteriile structurale de la sfârșitul lunii decembrie privind consolidarea administrației fiscale și finalizarea unui triaj al întreprinderilor de stat. A fost adoptată Legea privind acțiunea climatică. Cu toate acestea, reformele convenite pentru a consolida autonomia instituțională și guvernanța BNM (decembrie) și pentru a stabili o infrastructură de adjudecare anticorupție, inclusiv un proces credibil de selecție a judecătorilor (martie) sunt amânate, deși lucrările sunt în desfășurare”, conchide Clara Mira.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău