Deși are o armată mult mai mică, Ucraina are acum mai multe tancuri pe teren decât Rusia. Care este explicația

23 Apr. 2022, 17:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2022, 17:17 // Actual //  Lupu Eduard

Ucraina are acum mai multe tancuri pe teren decât are Rusia, a declarat pentru Washington Post un înalt oficial american din domeniul apărării. Aceasta, în condițiile în care mai multe state occidentale continuă să furnizeze ajutor militar Kievului, iar rușii pierd echipament militar atât în luptă, cât și din cauza problemelor logistice.

„În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri pe teren decât rușii și cu siguranță au competența de a le folosi”, a spus oficialul, sub acoperirea anonimatului.

Mai multe țări occidentale s-au angajat să trimită mai multe arme grele în Ucraina pentru a o ajuta să se apere împotriva ofensivei rusești.

Președintele american Joe Biden a anunțat joi un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru a echipa Ucraina cu artilerie grea, obuziere și drone tactice. Primul astfel de pachet, anunțat pe 13 aprilie, a inclus sute de vehicule blindate și elicoptere Mi-17.
La începutul acestei luni, un oficial al Pentagonului a spus că SUA vor ajuta la transferul tancurilor de fabricație sovietică în Donbas. Oficialul a refuzat să spună câte tancuri vor fi trimise sau din ce țări vor veni, amintește Business Insider.

Mai multe țări europene au spus de asemenea că vor furniza Ucrainei arme grele, inclusiv tancuri.

Numărul tancurilor nu este în sine un factor determinant al părții care deține avantajul. Dar Ucraina pare să le folosească mai eficient.

Trupele ucrainene au avariat unele vehicule blindate rusești, în timp ce altele au fost abandonate pentru că s-au defectat sau au rămas fără combustibil – dovezi că Rusia nu a fost pregătită pentru rezistența ucraineană. Un înalt oficial din domeniul apărării a declarat la începutul acestei săptămâni că Rusia încearcă să învețe din propriile greșeli, în timp ce își transferă operațiunile spre estul Ucrainei.

Oficialul a remarcat că aproximativ două duzini de grupuri tactice de batalion rusesc sunt reoganizate și reaprovizionate. Nu este clar care este numărul total de tancuri de ambele părți – sau dacă eforturile Rusiei de a reaproviziona aceste unități vor schimba în cele din urmă balanța tancurilor angajate în Ucraina în favoarea

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău