Concurs internațional pentru elevi – „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”. Câștigătorii vor merge în Marea Britanie

06 Mai 2022, 14:37
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Mai 2022, 14:37 // Actual //  MD Bani

Elevii din Republica Moldova au acum oportunitatea de a participa la prestigioasa competiție internațională „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”, dedicată elevilor din trei categorii de vârstă: 9-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani. Evenimentul are ca obiectiv principal provocarea intelectuală a minților tinere, iar ediția din acest an se va desfășura cu tematica „Inovația: ce urmează?”. Evenimentul este găzduit de Școala Internațională Heritage. Câștigătorii rundei locale vor merge în Marea Britanie.

În cadrul concursului, tinerii intelectuali au șansa de a-și dezvolta abilitățile, stimula creativitatea, a lucra în echipă, a forma prietenii noi și de a-și pune ideile în practică, aplicându-și cunoștințele în unul din cele 5 domenii ale competiției:

  • științe sociale,
  • artă și design,
  • literatură și cultură,
  • știință și tehnologie,
  • economie și afaceri.

Pe durata evenimentului elevii concurează în 4 probe (Cunoștințe, Improvizație, Oratorie și Spirit de echipă), fiind încurajați să-și depășească limitele academice, să-și descopere noi competențe și cele mai potrivite modalități de învățare pentru ei.

Cum particip?

Pentru a participa la „Owlypia – Local Moldova Virtual Round” este nevoie ca elevii:

  • să aibă un nivel bun de limbă engleză (limba oficială a evenimentului);
  • să se înscrie la owlypia.org/register/local, folosind codul MOL41, pentru a beneficia de o reducere de preț substanțială;
  • să își aleagă domeniul preferat;
  • să formeze o echipă cu 3 prieteni/colegi;
  • să studieze resursele împreună cu echipa;
  • să accepte provocările din cadrul competiției!

Owlypia este o organizație socială, fondată în 2017, cu sediul în Londra, Marea Britanie. Evenimentele sunt organizate în diferite țări din întreaga lume, în parteneriat cu instituțiile-gazdă și au o temă principală în fiecare an.

În acest an, Școala Internațională Heritage va găzdui evenimentul „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”, care se va desfășura în format online, în perioada 21-22 mai 2022, iar cei care doresc să se înscrie ar trebui să se grăbească pentru a obține cât mai curând confirmarea participării.

Câștigătorii rundei locale a competiției vor merge în etapa următoare – „Owlypia Globals” la Cambridge, Marea Britanie (20-23 iunie 2022) sau vor participa în format online la „Owlypia Global Virtual” (18-20 iunie 2022).

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău