Uniunea Europeană pune Rusia la pământ. Vladimir Putin lovit unde îl doare cel mai tare. Ungaria nu s-a mai putut opune

03 Iun. 2022, 19:59
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2022, 19:59 // Slider //  Lupu Eduard

Importurile de petrol rusesc livrat pe mare va fi interzis în statele Uniunii Europene, conform noului pachet de sancțiuni adoptat. Cantitatea reprezintă aproximativ 90% din importurile de petrol rusesc, în Europa. Excepție va face petrolul importat prin conducte destinat țărilor care, prin poziția lor geografică depind de aceste importuri. Alte sancțiuni mai vizează excluderea a celei mai importante bănci din Rusia din sistemul SWIFT.

Liderii din Uniunea Europeană au ajuns la un acord cu privire la adoptarea celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Decizia a fost adoptată prin vot, vineri, 3 iunie, după cum a anunțat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit DPA. Prin acest nou pachet de sancțiuni impus Rusiei, Uniunea Europeană răspunde la invazia pe care Vladimir Putin a declanșat-o în Ucraina, la finalul lunii februarie.

Noul pachet de restricții vizează direct „capacitatea Rusiei de a finanţa războiul, prin impunerea de sancţiuni economice suplimentare”, a declarat Josep Borrell.

Cea mai importantă dintre sancțiuni este cea de impunere a unei interdicții complete asupra importurilor de țiței brut și de produse petroliere provenite din Rusia. Această măsură are în vedere livrările efectuate pe mare, care acoperă cam 90% importurile europene de petrol din Rusia.

Interdicţia face referire la anumite perioade de tranziţie pentru a permite sectorului şi pieţei globale să se adapteze la noua situație. De asemenea, sunt exceptate livrările prin conducte, către țările care, prin poziția georgrafică depind de petrolul rusesc.

Noul pachet de sancţiuni a fost adoptat cu o întârziere de aproximativ o lună. Asta din cauza opoziției pe care Ungaria, în principal, a făcut-o pentru a nu impune un embargo total petrolului rusesc. Astfel, în ultima lună, Ungaria a făcut un lobby masiv împotriva propunerii de introducere a unui embargou total asupra petrolului rusesc importat de UE.

De altfel, este cunoscută poziția pro-rusă pe care guvernul de la Budapesta, condus de Viktor Orban a îmbrățișat-o încă de la începutul războiului din Ucraina. Această politică pro-Putin, dusă de Viktor Orban a condus la izolarea Ungariei pe plan european. Și nu doar statele occidentale ci și membrii grupului de la Visegrad, Polonia, Cehia și Slovacia, s-au îndepărtat de Ungaria.

Pe de altă parte, la presiunile Budapestei, patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse, un susţinător fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin și al războiului din Ucraina a fost exclus de la sancţiunile convenite de liderii statelor UE la începutul acestei săptămâni.

Noile sancţiuni mai prevăd excluderea celei mai mari bănci din Rusia, Sverbank, din sistemul internaţional de comunicaţii financiare SWIFT. De aseemenea sunt vizate de interdicții trei posturi de televiziune ruse deţinute de stat şi au fost introduse sancțiuni împotriva unor indivizi răspunzători entru crime de război comise în Ucraina.

Noile măsuri vor intra în vigoare, după adoptarea oficială, când vor fi publicate în Jurnalul oficial al UE.

Cele cinci pachete precedente de sancţiuni contra Moscovei au vizat economia, sistemul financiar, banca centrală, oficialităţi guvernamentale ruse de rang înalt, dar și pe preşedintele Vladimir Putin şi cercul său de apropiaţi.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău